onsdag, juni 08, 2011

Vad har sossarna mot Berga Centrum?

Det har gått några år nu. Ja, sedan vi sålde Berga Centrum till Kungsleden. En lyckad affär för alla parter. Inte minst för oss boende i Berga. Ända sedan Alliansen tog över 2007 har vi drivit linjen att stadsdelscentrum inte är kärnverksamhet och att det finns aktörer som kan sköta det bättre än kommunens fastighetsbolag. Och vi har hela tiden fått rätt. Men att det gått så bra, med en privat aktör, det har sossarna svårt att svälja. De har hela tiden lyft fram det hemska i att Berga centrum såldes. Och de fortsätter i samma goda anda.

I dagens corren finns en debattartikel som försöker skrämmas med att vi kanske kommer sälja Ryds Centrum. Och det kan väl sossarna få tycka vad de vill om. Men de använder Berga centrum som ett exempel på hur illa det kan gå,
I Linköping har den borgerliga majoriteten sålt Berga centrum och skolan är sedan tidigare nedlagd. De senaste veckorna visar med all önskvärd tydlighet att den offentliga närvaron i Berga borde öka, inte minska.
Och visst, det är alltid önskvärt med en offentlig närvaro i form av samhällsservice. Men på vilket sätt skulle den nya ägaren ha hindrat detta i Berga? Och på vilket vis kan Berga centrum fungera som ett dåligt exempel?

Jag tycker att sossarna i Linköping kör med en argumentationslinje som är allt annat än värdig. Berga centrum fungerar otroligt bra och det känns inte som att någon av aktörerna där behöver få det skrivet på näsan att de är dåliga. Med den senaste tidens händelser i bakhuvudet så tycker jag att sossarnas sätt att fortsätta dissa Berga blir så oerhört tråkigt.

Ja, det finns problem här. Men istället för att skylla på de aktörer som faktiskt gör något bra så kan ni väl skylla på de som faktiskt krossar rutor och härjar. Varför inte berömma Kungsleden för deras engagemang? Varför inte passa på att hälsa på hos Carema? Olof Tegsjö och hans gäng på Berga vårdcentral har lyft en av Östergötlands sämst fungerande vårdcentraler till helt nya höjder. Eller passa på att tacka NCC för att de bygger jättefina radhus i ett område som ni tycks ha liten tilltro till. Kort sagt, börja tro på Berga. Vem vet, då kanske ni också inser att Ryd har en ljus framtid för sig. Vare sig vi äger centrum eller inte.

Inga kommentarer: