torsdag, oktober 14, 2010

Batteriladdning

Får jag börja med att be om ursäkt till alla er som läser min blogg med någorlunda regelbundenhet. Jag slutade bara pang boom med att skriva och det är inte min stil i vanliga fall. Men jag kände det lite så efter valet. Det var inte bara skrivandet, utan också jag som bara pang boom tog slut. Batterierna var helt tomma. Det fanns inte ett uns av reservkraft att uppbåda.

Men nu är jag tillbaka. Och jag vill tacka alla som hjälpte till i valet och alla som valde att personkryssa mig, nästan 800 personer. Alliansen sitter kvar vid styret i Linköping och jag fick en bekräftelse på att det jobb jag gjort har uppskattats. Att få så många personkryss är en speciell känsla. Jag blev oerhört rörd och stolt samtidigt som jag kände en enorm glädje över det. Men det ökar också pressen på mig eftersom jag nu inte bara har mitt parti och mina medlemmar att svara upp mot, utan även de 800 personer som lagt sin enda röst på just mig. Jag lovar att inte göra er besviken.

Vad händer nu då? Ja, vi sitter i slutskeedet av våra Allians-förhandlingar och vi kommer presentera en kanonuppsättning av politiker för Linköping laddade med ett kraftfullt manifest för kommande fyra år.

På det personliga planet går mycket tid åt till att hinna ikapp vardagen och allt det som en kommun kräver i form av beslut och möten. Men vid sidan av det så försöker jag att fundera över framtiden.

Jag vill fortsätta som ledande politiker i Linköping fyra år till. Men jag behöver ladda mina batterier. Jag behöver hitta glöden som gör att jag hela tiden är på tårna. Jag behöver hitta motivationen för fyra år till. Jag kommer att göra det, men för att det ska lyckas har jag känt mig tvungen att krypa in i mitt skal. Därav den dåliga närvaron på bloggen. Jag har krupit in i skalet och funderat på vad jag har att ge till Linköping. Ganska snart tar jag lite semester och åker utomlands (dock inte på Bodströmskt vis) för att koppla in batteriladdaren på fullt fräs. Och när den nya mandatperioden börjar ska jag vara med och inte bara presentera en regeringsförklaring för Alliansen i Linköping, utan också för mig själv. Jag tycker att de som kryssat mig och mina medlemmar har rätt att kräva det. En förklaring över vad Murre ska göra nästkommande mandatperiod.

1 kommentar:

Lars Andersson sa...

Grattis till dina många kryss.

Jag blir glad av att se en ledande politiker som törs spänna bågen så hårt att en egen offentlig agenda presenteras.

Vad skall ni göra med ägandet av Tekniska verken?

Kommer det att stå i din agenda när beskedet kommer?