torsdag, augusti 12, 2010

Linköpings första Momspromenad

Imorgon kör jag momspromenad. Nyfiken? Läs mitt pressmeddelande.


Häng med när Centerpartiets kommunalråd, Muharrem Demirok, som första politiker i Linköping går momspromenaden. Under året har flera ledande politiker deltagit i Mats Erikssons, momsbloggen.se, momspromenader. Eskil Erlandsson, Tomas Tobé, Maria Wetterstrand och Magnus Andersson är bara några av namnen. Nu är det dags för Linköpings första momspromenad. Representanter från SHR kommer också att delta.

- Syftet är att uppmärksamma kravet på halverad restaurangmoms. Sveriges Hotell & Restaurang företagare, SHR, räknar med att en halvering av momsen skulle ge c:a 600 nya jobb i Östergötland. En stor del av dom skulle sannolikt skapas i Linköping, säger Muharrem Demirok.
Förutom att uppmärksamma sänkningen av restaurangmomsen vill Centerpartiet även lyfta upp vikten av att ha ett rikt restaurangliv i Linköping. Partiet har i sitt valmanifest pekat på vikten av enklare regler och mindre krångel för kommunens restaurangägare.

- Menar vi allvar med att bli en stor stad så måste vi satsa på det som ger ett spännande stadsliv, restauranger. De drabbas många gånger av onödigt hårda regler och i vissa fall även rena trakasserier. Vi vill istället tacka våra krögare, säger Muharrem Demirok.

Momspromenaden kommer att starta fredag 13/8, kl. 14.30 från Stora Torget.

Inga kommentarer: