onsdag, augusti 25, 2010

Hur kan (s) ge så olika besked?

Trots alla våra frågor om politiskt alternativ till Alliansen i Linköping så har de tre oppositionspartierna vägrat lämna besked. Argumentet har varit att de inte vill medverka till blockpolitik. Och de kör rätt hårt med det argumentet. Men tyvärr faller det platt, av många orsaker.

Idag har de rödgröna presenterat en gemensam valplattform för landstinget. Både sossarnas och vänsterpartiets toppkandidater är ju redan idag tunga namn inom sina respektive partier i kommunen. Varför tycker de att det som funkar i landstinget är så förkastligt i kommunen? Det blir ju än underligare med sossarnas argument när Mats Johansson skriver på sin blogg,
Det är också utmärkt att de två politiska alternativen är så tydliga.
Lena Micko menar ju att det inte borde finnas några politiska alternativ. Så frågan hänger nu i luften. Varför är det bra med blockpolitik på vissa håll men inte andra?

Svaret är ju ganska uppenbart. Hur ska de tre oppositionspartierna komma överens om flyget? Eller om skatterna? Eller om stadsplanering? Eller om företagande? Eller om infrastruktursatsningar? Eller, ja egentligen om något?

Inga kommentarer: