tisdag, februari 23, 2010

Snöröjning

Snön verkar vara här för att stanna. När vi trodde vi sett det värsta så smällde vädret till med en värstingstorm. Förra helgen var det vinterns första klass 2 varning. Och mer är att vänta. Jag har tröttnat.

Sen har vi ju snöröjningen. Jag vet att många har synpunkter och när jag säger att vi gör allt vi någonsin kan, så är det till föga tröst. Men det är verkligen sant. Vi kör på för fullt. Inga begränsningar är inlagda, utan uppdraget är nu endast att få bort snön. Men för varje röjning kommer det typ dubbelt så mkt. Bara för att visa på vad vi gör så kan jag säga att vi alla år haft en ordentlig buffert för snöröjningen. Vi brukar sällan använda ngt av bufferten. I år har vi använt bufferten och lika mkt därtill. Vi ligger över 7 miljoner back och det ökar. Men vi har inget val. Snön ska bort. Konsekvenserna får vi ta senare. Och konsekvenser kommer det bli.

Men som sagt. Vi gör verkligen allt vi kan. Men självklart måste vi lära oss mkt utav den här vintern. Vi måste ta en ordentlig diskussion med våra entreprenörer och med våra beställare. Nästa gång måste vi vara mkt bättre förberedda. Samhället måste kunna fungera, även om det snöar.

Ska diskuttera snöröjningen i tv idag. Corren 24 och 30 minuter.

Inga kommentarer: