söndag, februari 07, 2010

Endast Centerpartiet lyssnar på unga. De andra pratar.

För någon vecka sedan ringde vår partiombudsman till mig och sa att hon fått ett mejl från två unga killar i Motala. De hade några frågor om vår politik och skrev att de ville veta varför de skulle rösta på oss. Ganska vanliga frågor. Men där fanns även en annan underton. De sa att deras vänner funderade på att rösta på sverigedmokraterna och ville veta varför de hellre skulle rösta på oss.

Ombudsmannen och jag är bägge hands-on personer så denna typ av ganska direkta och initierade mejl tycker vi inte ska gå obemärkta förbi. Nyfikna ungdomar ska få de svar de förtjänar, inga slentrainmässiga partibrev. Samma sak gäller alla nyfikna, oavsett ålder. Men vi bestämde oss för att erbjuda dem att träffas istället för att bara få ett brev. Lyssna på dem och faktiskt ge dem ärliga svar och diskutera med dem. Sagt och gjort, de fick en inbjudan att träffas med bl a mig och vårt ungdomsförbundsombud.

Twisten i det hela läste jag i lördagens tidning (jättetråkigt, men artikeln finns inte på nätet) när det visar sig att de två killarna wallraffat samtliga partier, inklusive piratpartiet och sverigedemokraterna. Underbart upplägg. Jag gillar faktiskt wallraffande journalister. Ibland kan det vara enda sättet att få fram sanningen på. Killarna ville veta hur snabbt partierna skulle svara och vad de skulle säga.

Resultatet? Samtliga förutom sd svarade. Mp och pp svarade samma dag, kd och m efter åtta dagar. Fp efter sex dagar, v efter tre och s efter sju dagar. Centerpartiet svarade efter en dag. Enligt redovisningen i corren så var vi de enda som faktiskt erbjöd oss att komma till killarna och träffas för att lyssna på deras frågor. Och jag tycker det är ganska talande för ungdomsfrågan överlag. Alla pratar om den, men det är få som är beredda att lyssna på ungdomarna själva. De flesta tror att de redan har svaren, medan centerpartiet vill lösa frågor genom att lyssna på vad unga själva tycker är problemen.

Hatten av för Ludvig och Anton samt corren. Ni har visat att de flesta talar ungdomsfrågor, men få lyssnar.

6 kommentarer:

samface sa...

Så klart Piratpartiet talar i ungdomsfrågor, till skillnad från gammelpartierna ÄR Piratpartiet till större delen ungdomar.

Mid sa...

Tycker att ni ska sprida denna bloggartikel så att så många ungdomar som möjligt får se hur korrupta ni är i Centern.
Om ni hade lyssnat på ERT EGET UNGDOMSFÖRBUND så hade ni inte infört ipred och FRA.
Falskheten formligen sprutar ur öronen på er. :) . Lycka till i valet ;)

Muharrem sa...

Christian Engström och Rick Falkvinge är ju rena tonåringarna :)

Hanna Dönsberg sa...

De unga av idag (och många vuxna också för den delen) tycker att kommunikation via nätet är likvärdigt med face-to-face. Det var trevligt av er att erbjuda ett möte, men det var rätt lågt av dig att försöka dela ut minuspoäng till de andra partierna för det hela.

Johan Karlsson sa...

Vilken del av SD skulle dessa killar ha skickat sitt mail till? I Linköping svarar vi omgående och i Östergötland har vi flera gånger gett oss ut och pratat med ungdomarna som är nyfikna. Detta säger egentligen ingenting om Sverigedemokraterna, speciellt inte i Linköping.

Anton sa...

Hej Muharrem!
Vi fick precis länken av Nils Olauson (Corren) till din blogg, och det var väldigt roligt att se att du uppskattade vårt arbete!
Detta ligger till grund för vårt Projektarbete som vi just nu håller på och sammanställer.
Är du intresserad av resultatet kan du gärna höra av dej till antonnessvi@hotmail.com, så kan vi skicka en kopia av arbetet till dig!

Ni ska även ha hatten av för ert svar, vilket var det absolut bästa av de vi fick!
/ MVH Anton Nessvi & Ludvig Abrahamsson