måndag, februari 22, 2010

Can the real arbetarparti please stand up

Ett beslut. Ett beslut som innebär över 11.000 jobb varav 4 av 5 kommer från arbetslöshet. Visst låter det bra? Och visst låter det som ngt vi skulle vilja se mer av?

Jag talar om avdragsrätten för Hushållsnära tjänster. Enligt beräkningar så jobbar idag över 11.000 personer inom denna näring och den enskilt största orsaken till att det blivit så lyckat är RUT-avdraget som regeringen införde. 4av 5 som jobbar inom näringen kommer dessutom fråm arbetslöshet. En jobbreform blir liksom inte mer framgångsrik än så här. Hur kommer det sig ändå att s och v är emot denna reform?

Jag har inga svar. Jag kan själv inte förstå det. De pratar om pigavdrag och försöker förminska hela debatten. Men det är ju inte så att de välbärgade anlitar alla dessa 11.000. För om det är så, ja då har vi extremt många välbärgade i detta land. Eller så har de extremt smutsigt hemma.

Nej, det visar sig att helt vanliga människor, utan mångmiljoninkomster, väljer att anlita hjälp för att få tid över till annat. Och varför detta ska ses som fel fattar jag inte.

Dessutom så är ju dessa bägge partier för ROT-avdraget. D v s om du vill ta hem en snickare och få det snyggt hemma så är det OK, men inte om du vill ta hem en städhjälp för att få det snyggt hemma. Så kan man då säga att de då är för ett "dräng-avdrag"?

Den som blir klok över dessa bägga socialistiska partiers hållning får gärna hjälpa mig att förstå. För jag greppar det liksom inte.

Inga kommentarer: