onsdag, januari 13, 2010

Äntligen Google!

Nu verkar Google ha tagit sitt förnuft till fånga. Efter ett omfattande cyberangrepp, arrangerat av kinabaserade cyberspioner riktat mot kinesiska människorättsaktivister, så överväger Google nu att lämna Kina. Inte bra med det. För om det är något dessa människorättsaktivitser behöver är det möjlighet att kommunicera med omvärlden. Men Google har dessutom beslutat att inte längre filtrera sökmotorresultat i Kina.

Jag kan inte beskriva den glädje jag känner. Google höll på med ngt riktigt smutsigt när de valde att filtrera sökresultat för att tillgodose regimens obehagliga kontrollbehov. Men nu har de alltså fått nog och häver filtreringen. En oanad vinst för oss som tror på demokrati och yttrandefrihet för alla.

En tydlig insikt i allt detta är att det inte går att ge ett lillfinger till dessa demokratihatare, för då ska de ha hela handen. De fick filtrering, men det räckte inte. Utan de ville använda internet till att granska sina motståndare. Inställningen måste istället vara att vi som ska agera med Kina aldrig, ALDRIG, gör avkall på vår tilltro på demokratin. Aldrig rucka på några principer som gäller människors rätt att yttra sig utan rädsla för represalier.

Tack Google!

Inga kommentarer: