fredag, december 04, 2009

En summering av veckan

Har varit lite mkt den senaste tiden så bloggen har fått stå tillbaka. Ledsen för det. Men här kommer en snabb resumé av det jag fastnat för i veckan.

1. Lite skryt. Linköping är en trafiksäker stad. Vi har ett trafiksäkerhetsprogram som är bland de bästa i världen. Nu har vi fått detta bekräftat. Var i Bryssel och mottog priset för excellence i road safety som utfärdas av eu-kommissionen. Ja, nu vet vi att vi är bäst i Europa på trafiksäkerhet. Kul!

2. Läckage. Läste ifatt mig på gamla nyheter. Bland correns nyheter hittar jag en som tar upp en eventuell omorganisation av de kommunala bolagen. I fokus står LKF (Linköping kommunala fastigheter). Dramaturgin i artikeln är ganska fascinerande och det hela presenteras som att kommunen skulle gått bakom LKFs rygg. Ett klargörande bara. LKF ägs till 100% av kommunen och drivs idag som en del av moderbolaget Stadshus AB. Ägarens ansvar ligger väl sen mot sina aktieägare, i detta fall Linköpingsborna. Vårt uppdrag blir väl då att värna deras intressen och att göra det som är bäst för koncernen. I detta ingår väl att fundera över eventuella omorganisationer och effektiviseringar. Eller är uppdraget att värna existerande strukturer?

3. Kulturfascism. Med risk för att säkerligen framstå som en kulturmarodör så tar jag härmed den risken och utser Författarförbundets ordförande Mats Söderlund till veckans lågvattenmärke.. Läs bara det här debattinlägget så förstår ni varför. Mannen vill på allvar sätta all form av konkurrens ur spel och sätta sig själv i en position att avgöra vad som ska produceras. Det var ett tag sedan Sovjet kolappsade Mats. Dags att vakna ur din socialistiska drömbubbla.

Inga kommentarer: