onsdag, november 11, 2009

Obehagliga Vellinge

- Vi vill inte ha dom här! Så kan Vellinge kommuns förhållningssätt kring ensamkommande flyktingbarn sammanfattas. Historien är egentligen inte ny, utan har kunnat följas sedan många år bakåt. Vi har inte råd, vi har inte tillräckligt många bostäder o s v. Men då gällde det flyktingar generellt. Nu sätter kommunen nytt rekord i osmaklighet. För nu handlar det om barn som flytt från krig och misär. Barn som inte behöver ngt annat än trygghet. Och Vellinges svar blir,
Vi kommer därför att undersöka vilka möjligheter vi har för att stoppa denna
cirkus - så här får det inte gå till
Fy fan. Jag finner knappt några ord för den inskränkthet som kommuninvånarna och deras kommunledning uppvisar. Läser man bara några av de citat som sas på gårdagens informationsmöte så är det lätt att inse att rasismen aldrig lämnat Sverige. Den har bara flyttat till enskilda reservat.

Centerpartiet har haft sin egna historia som är snarlik. Det var Sjöbo-Olle. Nu har moderaterna ngt att ta tag i. Är detta vad de Nya Moderaterna ska stå för eller vill de visa öppenhet?

1 kommentar:

neon sa...

Det måste väl anses vara upp till var och en att själv få välja om man vill ta emot flyktingar eller inte. Det är precis samma sak som om jag skulle börja skicka räkningar till dig på saker du inte beställt.
Personligen kommer jag från en liten stad i västra götaland som gick igenom liknande process i mitten av 90-talet. Då en lugn trygg trevlig liten stad där iinvånarna vågade sig ut på kvällarna. Nu är det precis tvärtom…
Jag tycker att ni som vurmar för att ta emot fler invandrare/flyktingar, (utan att integrera dem), också kan stå för notan själva.

Rasist är jag inte, varken öppen eller i smyg.( Är av utomnordisk härkomst),

men tycker trots det att svensk invandringspolitik har havererat fullständigt. Du är varsegod att läsa lite statistik på http://www.scb.se. där kommer du finna statistiken som bidrar till SD’s höga opinionssiffror.

Det finns olika typer av problem som följer i områden där invandrare bosätter sig. Det kanske vore på sin plats att först åtgärda dessa, och integrera dem vi redan har tagit hit, innan vi tar in ännu fler som vi inte tar hand om.

Att välkomna flyktingar handlar nämligen inte om att bara ta emot, det handlar om att få in dem i samhället också.

och så länge inte det finns på politiska agendan, kommer iaf jag motverka den utvecking vi ser idag.
Jag kommer från västra götaland, idag bor jag i en småländs liten ort. Här avråds folk att gå ut på kvällarna efter kl 21, då risken för överfall och rån har stigit katastrofalt de senaste åren. och det är inte svenska ungdomar som står för den statistiken.