torsdag, oktober 29, 2009

Turkisk borgmästare på besök

Idag har jag tillbringat dagen med en borgmästare från Turkiet. Han är på officiellt besök i Sverige och under den tiden besöker han även Linköping. Både för att träffa mig personligen, men också för att lära sig mer kring vårt miljö- och energiarbete. Påpekas bör väl att min pappa är från samma stad från början som borgmästaren representerar. Det gör det hela lite extra spännande.

Det har varit en superkul dag med besök på Gärstadsverken och biogasanläggningen. De var minst sagt imponerade. Turkiet jobbar fortfarande med avfallsdeponier och det faktum att vi faktiskt får betalt för att ta emot sopor och sen lyckas sälja den el och värme som vi producerar tillbaka till i princip de som betalade oss för att ta emot soporna var ganska imponerande för dem. Och att se hur vi delvis lyckats bryta vårt oljeberoende genom att övergå till egenproducerad biogas var nästan för mycket för dem.

Allt som allt ett oerhört spännande besök som idag avslutas med ett besök på Linköpings turkiska kulturförening för nationaldagsfirande. Har aldrig varit på ett sådant förut, så det ska bli extra spännande.

Inga kommentarer: