söndag, augusti 23, 2009

"Inga supande överklassungdomar ska föra vår talan"

Hobbyanarkisternas lördagsnöje fick sig en ordentlig törn igår när Rosengårdsborna återtog sina gator. Planen var att ordna en "gatufest" för att med den som orsak kunna bråka med polisen. Men vad dessa glömt var att Rosengårdsborna inte är några anarkister och de vill inte ha bråk. Så med en enorm portion civilkurage så stoppade de vänsterpatrasket från att sabba ännu en kväll för ortsborna.

Vad dessa små vilsna själar inte förstår är att deras självbild som världsfrälsare inte stämmer. Väldigt få tycker som de och ännu färre vill använda våld för att bevisa sin ståndpunkt. Eller som en av de boende uttrycker det,
- Sedan flera veckor tillbaka har vi ständigt haft polisen här. Det har gett
oss trygghet. Inga eldade bilar och containrar. Jag har lugnt kunnat gå hem sent
på kvällarna.
– Nu är vi tillbaka i samma helvete som vi hade tidigare. Vi
är många som älskar att ha polisen i vår närhet.
Men nu är ju sanningen den att dessa vilsna själar helt struntar i Rosengårdsborna. De är i själva verket imperealister i annan skepnad. De väljer att inte lyssna på de boende, utan kommer med hemmasnickrade lösningar som stjälper mer än de hjälper. De kommer med våld och förstörelse och försöker tala om för de boende vad som är bäst för dem. Och skulle det skita sig så kan de ju alltid sticka hem till sina medelklassvillor.

Men nu tog det stopp. Eller som en boende uttrycker det,
Här ska inte komma några supande överklassungar och föra vår talan mot vår
vilja. De har inte här att göra.

Inga kommentarer: