torsdag, augusti 13, 2009

Alliansens politik 1 - sossarnas retorik 0

Kommer ni ihåg vilken världsbild sossarna målade upp när Alliansregeringen ville ändra i sjukförsäkringsreglerna? - Nu visar de sitt rätta ansikte. De vill slänga ut de sjuka på gatan. Ska ni låta folk med cancer jobba? Ja, den typen av argument var vardagsmat i deras skräckpropaganda. Inga medel skyddes och ingen retorik var för låg. Men vad hände?

Försäkringskassan redovisar resultatet av deras nya arbetssätt,
Undersökningen visar att 67% av dem vars sjukpenning avslutades i januari
arbetar som anställda idag och 4% är egna företagare. Vidare är 11%
arbetssökande eller är i arbetsmarknadspolitisk åtgärd, 2% är åter
sjukskrivna med ersättning från Försäkringskassan och 3% är sjukskrivna utan
ersättning från Försäkringskassan.
Alliansen skulle med de ändrade reglera tvinga in folk i socialbidragstagande. Men hur blev det då med det?
Undersökningen visar också att totalt 2% av dem vars sjukpenning avslutades
i januari har ansökt om försörjningsstöd hos kommunen. Det innebär att totalt 1
% i gruppen vars sjukpenning avslutades i januari helt eller delvis försörjer
sig på försörjningsstöd idag.

Och bland de som ansökt om försörjningsstöd så utgörs den största delen av ungdomar. Men vi vet alla att det är andra faktorer som gör att unga inte får jobb (bl a LAS).

Med detta visar ren fakta att socialdemokraternas tal om solidaritet och rättvisa inte är något annat än bluff och bedrägeri. Deras politik saknar förankring i logisk humanitet. De ser hellre att folk får lida än att de erkänner systemens felaktighet. Deras övertro på sin egen politik förblindar deras förmåga att tänka klart och därmed erkänna att Alliansens förslag är mer humana och leder till ett bättre liv för den absoluta majoriteten.

Correns ledarsida kräver en ursäkt av socialdemokraterna. Det skulle jag också göra om jag bara visste att de hade en sådan heder att de skulle kunna erkänna ett misstag. Men tyvärr kammar vi nog noll där.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag vore i den situationen, att jag inte skulle kunna jobba men att FK anser det, skulle jag naturligtvis efter utskrivning överväga att gå till socialförvaltningen. Först till AF naturligtvis - men jag blir väl knappast inskriven där, om jag inte anser att jag kan arbeta???
Och innan jag går till soc. måste jag naturligtvis vara utan försörjningsförmåga. Den som har hus att sälja, bil att sälja, liiite pengar kvar på banken, någon att låna av osv. får inga socialbidrag, eller hur? Varför då registrera sig där, innan katastrofen är alldeles nära?
/ingridcarlsson

Anonym sa...

Men snälla nån. Hade du väntat något annat än tvättade siffror från FK. Motsatsen hade ju varit att såga av den gren de sitter på. Precis samma sak som om de etablerade partierna skulle erkänna de senaste 20 årens nedåtgående spiral för detta en gång hyfsat fungerande land.

Hittills har alla avlönade bidragsberoende politiker som överlever tack vare folkets inbetalade skatter endast bevisat att de är extremt duktiga på att höja sina egna arvoden och förmåner samt att de skapat ett vattentätt skyddsnät för sig själva. Det märkliga är att oavsett vad för grava fel de begår så bli de raskt förflyttade uppåt med bibehållen lön tills den dag de avgår frivilligt med extremt hög pension jämfört med folk i gemen.

Men för att hålla sig till ämnet så är det fruktansvärt att FK uteslutit alla de som dött p.g.a. Alliansens människofientliga politik. Det hade varit mycket intressant att se de siffrorna redovisas. Bara i min bekantskapskrets har ett antal personer avlidit p.g.a. hetsjakten mot dem.

Oron och ångesten av att bli utsatt för "politiska styrda beslut med FK som skarprättare" som påstår att man är fullt friskgått trots att ett flertal oberoende experter i ämnet läkarvetenskap intygat att man överhuvudtaget inte kan uppfylla några grundläggande fysiska eller mentala krav för att utföra någon form av arbete har blivit övermäktiga.

Deras namn på gravstenarna räcker som bevis för mig på att din förmåga till att känna mänsklig empati är precis lika infekterad av karriär- och makthunger som hos dina Allianskollegor.