onsdag, april 22, 2009

Oerhört smart av Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt är just nu på statsbesök i Turkiet. Under sin resa passade han på att svänga förbi den lilla staden Kulu. En stad med c:a 20 000 invånare. Det speciella med denna stad är att majoriteten av turkarna/turkättlingarna som idag bor i Sverige har sina rötter i just Kulu. Även jag har rötter i denna stad. Många har fortfarande starka band till staden och på somrarna ökar invånarantalet mångdubbelt då folk åker på semester och vill besöka släkt och vänner.

Men vad är då anledningen till att Reinfeldt ville besöka denna stad? Man kan ju vara snäll och tro på att han ville besöka den för att se hur staden som uppfostrat många av Sveriges turkar ser ut. Eller så hade han verkligen kommit för att tacka Kuluborna för deras insatser för Sverige. Men jag är nog mer realist än så. Jag tror att Renfeldt är en oerhört smart valstrategi på spåren. Människor från andra länder bosatta i Sverige har länge blivit ihopbuntade som invandrare. Deras egna etnicitet har decimerats till att bara bli ett invandrarskap. Men vi vill alla bli sedda som unika individer och inte som en osynlig del av en större massa. Reinfeldts besök i Kulu är ett sett att visa turkar i Sverige att han inte ser dem som bara invandrare, utan som just Kulubor. Besöket har rönt oerhörd uppmärksamhet, främst bland just Kulubor. För den övriga majoriteten, som inte har sina rötter i varesig Kulu eller Turkiet, så betyder besöket absolut ingenting. Men för de som har rötter i Kulu betyder det allt. - Jag ser er och jag uppskattar er, är Reinfeldts tysta budskap. Gissa om detta kommer ge payoff på valdagen.

3 kommentarer:

dolunay sa...

selam eger siz isvecte belediye başkanı secilen kişi iseniz sizinle bir kac konuda yazışmak istiyorum lütfen beni eklermisiniz email veya msn ye.. teşekkürler ali_osman_tekin@windowslive.com

Ali sa...

Först och främst grattis till utnämningen. Jag undrar också vad Reinfeldts syfte med besöket till Kulu var. Han kanske vill ha en gata,park o.s.v döpts efter sig som Olof Palme,skämt åsido.

P.S du nämndes i nyheterna i tv-kanalen Star, skickar med youtube länk om du vill kolla: http://www.youtube.com/watch?v=fwxMpbrc_BU

Muharrem sa...

Ali,

coolt inslag. Lite nervös tjej bara i nyhetsinslaget.