måndag, februari 09, 2009

Sluta med partitaktiserandet Aftonbladet

Aftonbladet har under den senaste tiden haft ett enda mål för sin ledarsida, och det är att rädda Mona sahlins skinn. Dag efter dag har de ägnat sida efter sida åt att kritisera regeringens klimat- och energiöverenskommelse, och då speciellt Maud. - Maud säljer centerpartiets själ. - Maud är den stora förloraren. Och idag, - Avslöja Mauds bluff. Men låt oss ta en titt på vad de menar.

Centerpartiets överenskommelse skulle vara ett steg i att "svika" landsbygden. På vilket sätt och sedan när blev Aftonbladet uttolkare av landsbygdens villkor? LRF skriver på sin hemsida,
Regeringen ger många välkomna besked när det gäller utvecklingen av förnybara energikällor. Framtiden ligger i energi från skogen, åkern, vinden, solen och vattnet.
I mitt tycke är nog LRF ett bättre talesorgan för den svenska landsbygdens villkor än vad många andra är. Och om de kan se nyttan i det här så borde det vara grönt. Men Aftonbladet vill ju bara skrämmas med det "nya centerpartiet" som sviker sina ideal. Bullshit säger jag bara.

Sen var det detta med "Mauds bluff". Kolla in vad WWF skriver om regeringes överenskommelse,
Ambitionsnivån i regeringens överenskommelse om klimatpolitiken till år 2050 är trots allt föredömlig och ett mycket bra exempel för övriga världen att följa. Sverige blir nu även det första industriland i världen som sätter ett mål till år 2020 som hamnar i närheten av vad som krävs.
Men sådana petitesser skiter väl Aftonbladet i. Nu handlar det om partitaktik. För det är just vad det handlar om, partitaktik. Mona Sahlin sitter i en rävsax som hon gärna sluppit. Och nu mobiliserar hela rörelsen för att rädda hennes, och partiets, skinn. En missad chans till blocköverskridande överenskommelse, som tar långsiktigt ansvar för Sveriges energiförsörjning samtidigt som den öppnar för en hållbar satsning för klimatet, vore ett självmål. Men hur ställer sig plakatpolitikerna Ohly och Eriksson/Wetterstrand till detta? Deras mål är inget annat än det varit hela tiden. Skrik högt om ambitionerna, men strunta i om de infrias.

Aftonbladets ledarsida drar dessvärre, med dessa politiska instick, ett löjes skimmer över hela klimatpolitiken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

det kanske är dags att kommentera de nya valstugorna murre?
designochpolitik.se
/ morbror robert

Anonym sa...

Sahlin är totalt körd i botten när det gäller att vara ledare på hög nivå, se på t ex på energifrågan och koalitionsbildningen. Inget statsministermaterial precis...

Henrik, liberal i Göteborg