fredag, februari 13, 2009

En sån där braig dag

Igår hade jag en sån dära braig dag som man kan ha ibland. Ja, varje dag med mina kottar är ju braiga, men en bra arbetsdag.

Först ut stod presidieberedning inför teknik- och samhällsbyggnadsnämnden. Jättemånga spännande ärenden. Och vi kommer ta beslut om vår investeringsplan för de kommande åren. Ganska mycket pengar som satsas, men oj vad mycket som görs för Linköpings framtid. Jag tror att vi har några riktigt spännande år framför oss.

Sen bar det av till byggbranschdagen. Ett arrangemang om NuLink anordnar. Alltid lika spänannde att vara med. Oerhört intressanta föredragshållare. Bl a Hans Lind och Jerker Söderlind, bägge från KTH och smått guruförklarade inom mitt gebit. Hans Lind hade dessutom lagt alla silkesvantar åt sidan och troligen käkat huggorm till lunch. För han körde med rallarsvingar åt byggbranschen på ett sätt som fick flera att hajja till i publiken. Han hade dessutom flera förslag på hur byggbranschen bör agera. Lägg inte ned projekt, utan se till att sänka priserna. Han menade att byggbranschen har ganska höga marginaler och borde kalra av en prissäkning. Då är det inte bara byggherrarna som tar ut orimliga priser, utan alla är med och delar kakan. Byggjobbarna vill ha extra höga löner, underleverantörerna vill ha bättre betalt och alla entreprenörer ser till sitt. Sist ut ska byggherren ha en vinst och marginal för bonusar och utdelningar. Kvar blir vi bostadsköpare. Hans Lind menade dessutom att byggbolagen har så höga fasta kostander att det inte lönar sig att lägga projekt i byrålådan, utan det borde vara mer lönsamt att producera för ett lägre pris. Men kruxet är att en prissäkning gör det svårare att senare höja piserna. Dessutom skulle de som köpte bostad tidigare för ett högre pris bli ganska sura. Jantes rättvisa.

Sist ut på dagordningen var ett möte med Linköpings kommunkretsstyrelse. Det högsta beslutande organet för Centerpartiet i Linköping. Jag gav en presentation av den nya klimat- och energiöverenskommelsen. Alla hade redan tagit del av den, men det var spänannde att höra hur partistyrelsen och riksdagsgruppen kommit fram till beslutet. Sen var det nog bra att ha en bred diskussion. Efter c:a 45 minuter var stämmningen på topp och det kändes som att alla tyckte detta var ett bra beslut.

Sen bar det av hemmåt. Till mina kottar.

2 kommentarer:

Ylva sa...

Hoppas fredagen fortsatte i samma tecken, trots att det var fredag den 13:e. Men även den tristaste av dagar kan snabbt lysas upp av barnjoller.

Muharrem sa...

Ylva,

jag är skrockfull ut i fingerspetsarna. Går aldrig under en stege, spottar tre gånger över axeln om jag ser en svart katt och trampar aldrig på en k-brunn. Därför satt nerverna på utsidan i fredags, men det gick bra. Som du säger, barnjoller fixar allt.