lördag, januari 03, 2009

Vad ska tvillingarna heta?

Ännu inga tvillingar i sikte. Vi väntar å väntar, men de kommer väl när de känner för det. Det är lite av lugnet före stormen nu. Ursäkta min liknelse mellan mina barn och en storm, men ni förstår säkert vad jag menar. Det lär ju inte bli lugn och ro när barnen kommit :)

Vi har ännu inte några tydliga namnfavoriter. Vad ska de heta? Börjar bli lite stressad över det, men det hjälper ju inte. Kanske skulle vi utlysa en tävling. Kom med förslag. De två bästa förslagen vinner och får döpa våra barn. Eller kanske inte. Men visst vore det lite fräckt?

Jag har funderat och bläddrat i historieböckerna för att få uppslag på framstående tvillingar. Det vore fräckt om namnen kunde reflektera något stort historiskt. Har kommit på Romulus och Remus. Ni vet de som grundade Rom och blev uppfostrade av en varginna. Problemet är ju bara att Romulus dräper Remus i en tvist om stadens placering. Inte bra karma i de namnen.

Kanske Castor och Pollux? Skithäftiga namn. Något udda, men urfräna. Här kombineras mytologi med astrologi. Enligt sägnen så gjordes dessa två tvillingar odödliga genom att lyftas upp på himlavalvet och bilda stjärntecknet Tvillingarna. Tror nog att dessa namn är lite för exotiska för min medelsvensson smak.

Några favoriter från barndomen. Dupont och Dupont. Ni vet de två, något förvirrade, detektiverna i Tintin-böckerna. Ah, skulle inte tro det. De verkar ju inte vara särskilt brighta vilket oxå är dålig karma.

Ja ja, vi får väl fundera vidare. Men har du några uppslag så tveka inte. Kom gärna med idéer. Vill du inte publicera dem här så får du gärna mejla dem på muharrem.demirok@gmail.com

Inga kommentarer: