fredag, januari 23, 2009

Fräscht med nya vårdcentralen i Berga

Idag hade vi vårt hembesök från BVC. Alla familjer ska få ett sådant innan de börjar gå på besök hos BVC på plats. Jätteskönt att få hem en duktig, sympatisk och erfaren person att dryfta alla tankar med. Dessutom var det spännande för det var ny personal som börjat jobba. Carema tog ju över driften av vårdcentralen efter turbulensen med landstingets egen drift. Ja, turbulens är kanske en underdrift. Servicen var rätt undermålig, men nu är det annorlunda. Vår barnmorska var helt suverän och brann verkligen för sitt jobb. Hon nämnde flera gånger hur skönt det var att jobba för någon annan än det stora landstinget. Inget fel på landstinget, men hon gav känslan av att deras stora organisation ibland kvävde personalens egna drivkraft och initiativ.

När hon sen fick reda på att jag jobbade politiskt blev hon lite fundersam och undrade om jag var emot att Carema fått ta över. Absolut inte, sa jag och sen hade vi en lång diskussion om ditten och datten.

Berga har verkligen blivit helt lyckat under den senaste tiden. Centrumet som kommunen ägde sålde vi till en privat entreprenör som har rustat upp utsidan och verkligen har storslagna visionär för dess framtid. Vårdcentralen bytte entreprnör till en privat utförare och det verkar nu som att det kommer bli jackpot för oss Bergabor. Dessutom satsar vi en del pengar på att rusta upp bostäder och området i helhet så att Berga har nog gått från att vara lite halvsunkigt till att bli ett helt suveränt område. Tänk vad lite borgerlig politik kan göra. Eller rättare sagt. Tänk vad bra det kan bli om man tror på människors skaparkraft och initiativförmåga. Tji på er sossar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har en granne med svåra problem som upplever sej dåligt behandlad från Caremas vårdcentral i Berga. Låter inte alls som proffesionellt bemötande från flera av personalen där enligt det jag har fått mej berättat.
Som väl är så har det blivit ett byte till annan vårdcentral.
Anonym pga sakens natur.