måndag, december 08, 2008

Jag är så j...a stolt.

Jag bryr mig inte vad andra säger, men med vilja så går det att förändra saker. Det har vi i Allians för Linköping bevisat och fortsätter bevisa. Oppositionen försökte under budgetdebatten ta billiga poäng genom att satsa särskilda pengar på våra utanförskapsområden. Dessvärre så bevisar deras agerande bara att de själva varit de som negligerat dessa. Vad som händer nu är att vi går från ord till handlig.

Idag inviger vi t ex en aktivitetspark i Ryd. Det är en konstgräsplan/skateanläggning/lekpark/plats att hänga på/mycket mer. En satsning på närmare 6 miljoner. Aldrig tidigare har det satsas så mycket på Ryd. Tvärtom så har det bara pratats om vilket utsatt område detta är. Vilka problem som är förknipade med Ryd o s v. Vi väljer istället att se till de positiva egenskaperna och vill främja de boendes stolthet. Det här är inte en satsning på de busar som kan ge området ett dåligt rykte. Det här är en satsning på alla de ungdomar som aldrig får en chans för att de inte gör sin röst hörd.

Jag är så stolt över denna satsning så det går inte att sätta ord på det. Vi gjorde en liknande satsning i Berga för två år sedan och det är de bäst investerade skattekronorna någonsin. Aktivitetsparken i Berga används varje dag. Precis varje dag och gärna långt in på kvällen. Det spelar ingen roll att det är minusgrader ute eller att det spöregnar. Det är fullt med unga människor.

Så bedrivs en aktiv politik för att minska utanförskapet. Det handlar om vilja och inte retorik. Dags för oppositionen att lära sig det.

Inga kommentarer: