onsdag, december 17, 2008

Att exploatera en kris.

Ibland läser man saker som får det att vända sig i magen. Dagens debattartikel, skriven av Anneli Hulthén, är just det. Att sossarna nu driver som sin främsta tes att staten ska ta över ägandet av SAAB och Volvo, det vet vi. Men att de så ohämmat vill exploatera denna enorma kris, det är snudd på vidrigt.

Hulthén börjar med att skriva:
För alla de människor som riskerar att sägas upp är det förstås en
fruktansvärd situation, de människor som varje dag har satt klockan och gått
till jobbet för landets välfärd.

I ett slag försöker hon snuttifiera frågan. För visst är det läskigt att dessa människor ska gå in i en period med väldig osäkerhet. Visst är det hemskt att de ska behöva fira en jul utan trygghet. Men vad som är ännu läskigare och ännu hemskare är Hulthéns inte vill lösa deras situation. Hon vill bara spinna vidare på den "store ledarens" retorik och exploatera dessa människors situation. Allt som går fel går att lösa med offentliga medel. Så funkade Göran Johanssons värld och uppenbarligen funkar även Hulthéns så.

Men hon försöker sig på en kullerbytta av stora akrobatiska mått när hon skriver;
Ledarskap måste stå över dogmatiska principer och eget kortsiktigt tänkande.
Nu är tid för mod, inte modlöshet.
Försöker hon sig verkligen på ledarskap eller är det ett sätt att markera för de egna att hon minsann är lika radikal som Göran Johansson? Hon är banne mig ingen högerpolitiker, utan står starkt förankrad i den vänstervridna, fackföreningskramande såsserian. Mod vore att ta ett steg utanför partiramarna och tänka på annat än att slösa med skattebetalarnas pengar.

2 kommentarer:

Johan sa...

Bra bloggat! (Det är inte ofta jag skriver en sådan kommentar..)

Muharrem sa...

Tackar tackar! Det är inte ofta jag får chansen att skriva så :-)