onsdag, november 19, 2008

Vart är den konstruktiva oppositionen?

Så har då oppositionen lagt sina skuggbudgetar. Jag trodde faktiskt att de skulle ta sin chans att vara konstruktiva. Men icke. Istället väljer de att köra med snyftare och klyschor. Den onda Alliansen har förstört allt och skapar orättvisa. Hade de haft chansen att bestämma så hade ALLT varit bättre. Men det är nog få som går på den finten.

Jag blir också ganska förvånad över hur enkelt oppositionen struntar i att ta ansvar för beslut de varit med och medverkat till. Lena Micko skryter med att de minsann är de enda som lägger särskild vikt vid Berga, Ryd och Skäggetorp. Jakob Björneke går på i samma spår och svarar på correns fråga,

Vad är det som skapar ert Bergaintresse?

– Det är en övergiven stadsdel med nedlagd skola, sålt centrum,
privatiserad vårdcentral och en fritidsgård som lever på nåder. Därför ska vi
jobba för tillväxt och ett gott liv i Berga


Kan Jakob förklara för mig vem det var som var ordförande i Barn- och ungdomsnämnden när beslutet om att lägga ned Berga skola togs? Om inte kan jag upplysa om att det var hans partikamrat Birgitta Ståhl-Öckinger som ville lägga ned den. Sen kanske hela socialdemokratiska gruppen skulle ta och göra ett besök i Berga för att förklara vad som gör den övergiven. Är det den nya lekplatsen? Eller planerna på flera nya lägenheter och hus? Bland annat ett hus ritat av Gert Wingårdh. Kanske är det den nya multiarenan som Alliansen låtit bygga där och som används varje dag? Kanske tycker Jakob att det var dåligt av oss att förlägga Novemberljus i Berga förra året? Nej du Jakob. Ta dig en riktig funderare över vad som kännetecknar en övergiven stadsdel och kom sen igen när du är beredd att erkänna att de enda som övergivit dem är ni. Inga floskler i världen kan reparera den skada som ni gjort.

Inga kommentarer: