måndag, november 24, 2008

Namnbekymmer

Nu börjar det närma sig. Snart är det dags för oss att bli föräldrar. Vi har nog löst de flesta praktiska frågor, men en stor sådan återstår. Vad ska tvillingarna heta?

Ett namn är ju något de ska bära med sig hela livet. Pressen är enorm. Ska det vara häftigt, traditionellt, tidsenligt eller nyskapande? Ska vi leta i familjeregistren eller ta in nya namn? Det värsta är kanske att varje gång någon av oss kommer på ett namn så påminner det den andre om en person som vi inte vill bli påminda om. Speciellt inte resten av livet. Den störige ungen från skolan. Det jobbige grannen. Ja, ni kanske känner igen er. Om inte, så pröva att spontant skriva upp 10 namn. Fundera sen en stund och du kommer definitivt att inse att det finns flera anledningar till att just de namnen påminner om någon du har tveksamma känslor inför.

Eller är det bara vi som har fått föräldranojja?

1 kommentar:

Oscar sa...

Varför inte döpa dem till Maud1 och Maud2?

Nä allvarligt, jag tycker man ska köra på ett tema när det är tvillingar, kanske inte alliteration, det är alltför vanligt utan namn som ändå hänger ihop. Kanske Aron och Elvis eller bejaka ditt ursprung och döp dem till Kemal och Ataturk?