tisdag, oktober 28, 2008

Vad vill Wanja Lundby-Wedin?

Har du drygt 10 minuter att undvara så missa då för allt i världen inte TV4-debatten från imorse mellan Maud Olofsson och Wanja Kundby-Wedin. En ganska tydlig bild av det dagsaktuella politiska läget. LO och oppositionen har retorik som enda vapen att angripa regeringen med. Något annat finns inte. Wanja sänker tonen en aning och försöker låta förstående när hon pratar om hur dum regeringen är mot ungdomar. Men sen när hon kommer med förslag så är det sådana som den förra regeringen vägrade göra och den nuvarande satsar på. T ex yrkesutbildningar och en bättre skola. Kritiken från Wanja är att ungdomarna inte är utbildade just nu. Hallå, hur kan det vara nuvarande regerings fel? En altlantångare vänder inte på en femöring och en kvalificerad utbildning tar du inte på en fikarast. Det viktiga är att det satsas, vilket den s-ledda regeringen inte gjorde.

Intressant är att all den kritik och allt det agg som Wanja riktar mot regeringen helt har sitt ursprung i den förra regeringens misslyckande. Hon väver även in den förra regeringen i sin kritik, men udden är fortfarande riktad mot sittande.

Det blir ganska tydligt att valet 2010 kommer stå mellan retorikexperter och ordvrängare. För som det låter på oppositionen och LO så är det regeringens politik man vill ha, men med en s-regering. Det viktiga blir inte vad som görs utan hur det framförs.

Inga kommentarer: