torsdag, oktober 23, 2008

Oppositionen krackelerar

Säg den glädje som varar för evigt. Efter att så länge falskeligen ha anklagat Alliansen för att inte hålla ihop, klingar tonerna oerhört falskt då man ser hur oppositionens tafatta försök till samanhållning rasade samman efter 24 timmar. Säg den partiledare som efter ett sådant snedsteg med någon form av trovärdighet kan göra anspråk på att leda ett land. Kan hon inte leda sitt eget parti kan hon väl inte leda ett land?

Därför är det ganska roande att se hur olika socialdemokraterna agerar. Det är ganska tydligt att det är olika falanger som strider mot varandra. Vänsterfalangen mot högerfalangen. Här i länet är det Torbjörn Gustavsson som står för vänsteridealen. Mot sig får han idag hela det tunga högerartilleriet inom länets sosseria i en debattartikel i corren. "Det är inte Monas fel" skriker de ut i sin iver. Men denna iver får dem samtidigt att anklaga Lars Ohly för att vara en fuskare. Hur tas detta emot av vänstern inom partiet?

Anklagelserna mot Lars Ohly trappas sedan upp och övergår i rent konspiratorisk frossa. Ganska roande att läsa, men inte särskilt hög nivå på den debatten. Nej, Torbjörn får nog ses som vinnare på KO i matchen mellan länets vänster- och högerfalanger.

Inga kommentarer: