tisdag, oktober 21, 2008

Mot Hufvudstaden

Känns som att mer och mer av min arbetstid går åt att sitta på tåget mellan Linköping och Stockholm. Nu drar jag dit igen för att idag vara med vid en träff anordnad av Fores, den gröna liberala tankesmedjan. Träffen går under rubriken "Hur ska stora investeringar finansieras?". Medverkar gör bland annat Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet och Per Jansson, statssekreterare vid Finansdepartementet.

Imorgon är det partistyrelse. Har en känsla av att mycket tid kommer ägnas åt finanskrisen, men inte för att älta vems fel det är eller vad som egentligen hände. Istället kommer vi titta framåt. Vad har vi lärt oss av detta och hur går Sverige vidare. Europavalsplattformen ska antas inför det stundande valet 2009. Givetvis kommer vi också prata om det som Alliansens partiledare diskuterar idag i Varberg. Hur ska vi vinna valet 2010? Allt som allt en oerhört spännande dag med PS.

Hoppas bara att tåget är i tid?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Reser du på arbetstid? Vanligt folk får se till att vara där man ska vara när arbetstiden börjar.

Muharrem sa...

Ja, jag reser på arbetstid. Jag har ett fast arvode. Detta medför även att jag förväntas stå till förfogande stora delar av dygnet.

Men resor på arbetstid ingår inte bara i politikers vardag. Stora delar av arbetskåren som förväntas resa mycket får antingen restiden inräknad eller så får de reseersättning. Annars skulle ingen få ihop sin vardag om det förväntades att alla resor skulle ske på fritiden.

Robin sa...

Muharrem: Det känns ganska självklart och överflödigt att kommentera. Vad den där anonyma nissen skriver borde du inte bry dig om, då det endast ter sig vara någon slags provokation. ;)