fredag, oktober 31, 2008

ELDR och Fogh-Rasmussen

Igår höll Anders Fogh-Rasmussen ett av inledningstalen vid ELDR-kongressen. Och vilket tal han levererade. "I am a liberal", var den röda tråden som han spann vidare med. Liberalismen och vårt sätt att leva är under attack från de som hävdar att den finansiella krisen är ett bevis på marknadsekonomins misslyckande. Kommunister och vänsteranhängare vädrar morgonluft och vill utöka statens inflytande över allehanda områden, sa Fogh-Rasmussen. "We don´t need more government, but we need better government", var hans svar på det.

Han fortsatte sitt liberala tal med att försvara sitt och Danmarks ställningstagande i karikatyrkonflikten. Den som någonsin har haft en annan åsikt kring hur det skulle hanterats skulle nog ändra sig efter att ha hört hur Fogh-Rasmussen argumenterade. "Vi kan inte böja oss för de som förespråkar intolerans och inskränkningar av yttrandefriheten". Hela salen satt knäpptysta och lyssnade på hans tal. Varje hårstrå på min kropp stod rätt upp. Visste inte att man kunde ha så mycket gåshud.

Jag har haft möjligheten att lyssna på honom tidigare, bl a vid Venstres kongress. Han är oerhört skicklig och det är omöjligt att inte bli påverkad av hans tal.

Inga kommentarer: