måndag, september 01, 2008

Varför vill (s) så gärna pilla i våra liv?

Ursäkta mig om ni tycker att allt för stor plats ägnas åt barn- och föräldrafrågor just nu. men så blir det när man själv ska bli förälder.

Att bli förälder är inte bara ett åtagande mot barnen, utan det krävs att man sätter sig in i byråkrati oxå. Det är en hel djungel att ta sig igenom. Och varje dag upptäcker jag hur staten vill styra hur vi ska vara föräldrar. Men socialdemokraterna verkar tycka att det inte är tillräckligt. Med Ylva Johansson och Stefan Löfvén i spetsen vill de detaljstyra hur vi tar ut föräldraledigheten, läs här.

Visst kan det vid första anblick tyckas lovvärt att slå ett slag för jämställdheten, men detta är allt annat än ett jämställdhetsförslag. Detta är att idiotförklara alla Sveriges föräldrar. Förslaget bygger på att alla föräldrar inte vill vara hemma med sina barn därför måste staten se till att de stannar hemma.
–Barn har rätt till tid med båda sina föräldrar, och jag tycker att det här
är precis rätt väg att gå,
säger Stefan Löfvén

Hur kan Löfvén så tydligt göra alla sina medlemmar till dåliga föräldrar? Han hävdar med detta bl a att män inte vill vara hemma med sina barn. Ingen tankeverksamhet ägnas heller till vad ett sådant förslag skulle få för konsekvens för familjerna. Vad händer om familjen inte har råd att låta ena föräldern ta ut halva föräldraledigheten? Vad händer om ena föräldern är student, sjukskriven, arbetslös eller egen företagare? Då blir resultatet att barnet måste klara sig utan bägge föräldrar istället.

Nej snälla ni. Kom på något bättre och sluta pilla i familjernas privatliv.

Läs mer här och här. Kolla in hur aftonbladetes ledare försöker sig på en tankevurpa.

Inga kommentarer: