torsdag, september 18, 2008

Smått och gott

Igår hade jag en sån där monsterdag. Åkte hemifrån 07.02 och kom hem 22.35. Har varit ganska många sådana dagar senaste månaden. Det är som om arbetet samlar sig till vissa tider och då kommer det med en otrolig fart. Det är inte över än. Bara att bita ihop!

När jag satt på tåget igår gick det upp för mig på riktigt att det nu är två år sedan valet. Vilken känsla det var då. Förändringen låg i luften och allt verkade möjligt. Så här i backspegeln kan man väl säga att regeringsskiftet inneburit otroligt mycket för Sverige. Tänk er ett Sverige som mötte lågkonjunkturen med en vilsen socialdemokrati. Utan mål och visioner, med Persson, Sahlin och Nuder vid rodret. Nu försöker oppositionen ta poäng genom lågkonjunkturen. Men betänk då att deras recept var höga skatter, mindre företagspolitik, mindre satsningar på skolan och utslussning till förtidspension. Lustigt att deras framtidsrecept utgår från nästan samma saker.

Göta Kanal får en uppräkning av deras budget med 5 miljoner. Pengar de ska satsa på underhåll av kanalen. Oerhört viktigt att detta sker. Göta Kanal är ett av våra största turistmål och därför var det på tiden. Maud besökte kanalen vid deras jubileum, de fyllde 175-år, och då måste hon ha insett att detta är värt att satsa på. Idag är jag extra stolt över att vara östgöte och centerpartist.

Inga kommentarer: