fredag, september 12, 2008

EP-valet

Idag var det partistyrelse i Stockholm. En av de punkter vi hade på listan var den valplattform vi ska anta inför Europaparlamentsvalet. Det var avstämmning idag och den grupp som jobbat med plattformen fick chansen att få feedback från oss. Eftersom den ännu inte är antagen så kan jag inte avslöja vad den innehåller. Men så mycket kan jag säga att det kommer bli åka av.

För mig står det ganska klart att Centerpartiet är det främsta partiet när det gäller att stå upp för öppenhet och personlig integritet, grundläggande liberala värderingar. Känns extra kul att vara möjlig kandidat när man ser vilken spännande tid vi står inför och hur olika många partier tänker. Nationalismen är på frammarsch i Europa och det kommer att prägla framtiden. Här hemma har vi Sd som kör ett race som talar i nationalistiska termer och helt förespråkar slutenhet och etnicitet. De kommer spela på alla strängar som de tror ger röster utan att ha någon enhetlighet i sin politik. Förutom att invandrare är dumma förstås.

Sen har vi socialdemokraterna som också de förespråkar slutenhet. Hur ska man annars tolka deras tydliga ställningstagande mot tjänstedirektiv och liknande marknadsliberala lösningar. Deras syn på EU är att så länge det sker på våra villkor så gillar vi EU. Men om någon vill göra annorlunda så blir vi sura. De kan för allt i världen inte komma ut ur sin inskränkta LO-bubbla utan upprepar snällt allt som viskas i deras öron från borgen.

Vad ska vi säga om MP? Ja, å ena sidan så vill de värna miljön å andra sidan vill de lämna EU. Eller vill de inte lämna EU? Ja, vem vet vad de egentligen tycker. Deras främsta syfte nu verkar vara att anpassa sig till socialdemokratin och visa regeringsfäighet. Så mycket för det uppkäftiga miljöpartiet utan blocktillhörighet.

Vänsterpartiet har jag inget att säga om. De verkar mest arga på allt och alla. Hur gick det med strategin om att ha kul?

3 kommentarer:

Tobias sa...

Annars är ju Sverigedemokraterna ett kulturnationalistiskt parti och inte etnonationalistiskt... Men det kanske har undgått dig?

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Vidare förespråkar sd inte "slutenhet".

http://www.sverigedemokraterna.eu
http://www.sverigedemokraterna.eu/temp/2008EU-valplattform080906.pdf

Gör inte bort dig mer än du behöver, Muharrem.

Muharrem sa...

Jag är besviken. Det tog faktiskt mer än två timmar innan en kommentar damp ned på bloggen från en diffus sd anhängare.

Tobias sa...

Den som några argument ej har gör sig gärna lustig.