lördag, augusti 09, 2008

Skattepolitisk lekstund med Mats Johansson

"Vi måste satsa för att vinna!" Så brukar politiker som vill framstå som handlingskraftiga låta. Resultatet brukar nästan alltid bli att skattebetalarna får stå för notan och vinsten blir en brakförlust. Men visst är det kul att leka visionär med andras pengar. Sossar har alltid varit de ohotade experterna på detta.

Nu är det Mats Johansson som vill ha offentlig lekstuga med skattepengarna. "Arenabolaget måste få gå med förlust", är hans signal. Han har varit på resa i Göteborg och blivit inspirerad av deras satsning där Gotevent går med en årlig förlust på c:a 70 miljoner, men samtidigt arrangerar stora evenemang med artister såsom Bruce Springsteen. För Arenabolaget är det "OK" med en förlust på 10-12 miljoner/år, tycker Mats. Bra, då vet vi vad Mats tycker. För egen del håller jag med Paul Lindvall,

Det är nog inte aktuellt när det finns äldreomsorg och andra områden
som behöver pengar.


Tänk vad en liten resa till Göteborg kan resultera i. Tänk om jag fick samma inspiration varje gång jag var ute och reste. Då kanske vi skulle bygga ett Eiffeltorn eller varför inte ett Operahus? Vi måste ju satsa för att vinna?!

1 kommentar:

hans sa...

Bilbao är också ganska snyggt. Men hoppsan... där var visst konsthallen betald efter ett år.

Likadant med Cloetta Center, har nog redan återbetalat sig, mycket med anseende och goodwill förstås, men även i rena intäkter. Och nånstans måste man ju börja.

Det där med Gothis Cup tycker jag dock att man kan släppa.