onsdag, juli 23, 2008

Ursäkta mig Mona, men nu får du ge dig!

Idag skriver Mona Sahlin tillsammans med bl a SSUs ordförande om hur viktigt det är att ge ungdomar en meningsfull sommar. Jag håller med och har skrivit många debattartiklar om detta under åren som gått. Hur tråkigt det är för unga som behöver komma tillbaka till skolan efter sommaren utan att ha gjort något. Om unga som inte fått något sommarjobb. Men det lägger sig lite av ett löjes skimmer över hela debattartikel när Mona försöker göra en koppling mellan inflytelserika föräldrar och möjligheten att få sommarjobb. Ursäkta mig Mona, men var det inte du som fixade ett toppjobb på ambassaden i Washington åt din dotter? Men som jag sagt så många gånger tidigare, den hägrande makten gör att inga lögner är för stora att dra. Ingen dubbelmoral som inte kan rättfärdigas.

Hela grejen med sommarskola är oxå lite underlig. Visst kan det tyckas behjärtansvärt att de som halkat efter ska få möjlighet att jobba ikapp. Men inte en gång frågar Mona sig själv varför vi fått en skola som gör att så många halkar efter. Inte med ett ord finns det en självkritik som skulle vara så beklädande. Varför ska vi acceptera att så många halkar efter? Varför ska vi acceptera att dessa unga inte får ett sommarlov utanför skolan? Varför Mona?

Jag blir faktiskt illa berörd av denna debattartikel. Lite lätt illamående oxå. Hur kan en människa bara strunta i sitt eget ansvar på det sätt som Mona gör? Hur kan en människa bara "glömma" allt som hon själv gjort och låtsas som att hon nu bryr sig? Hur?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är därför ni borgar svin tagit bort 70% av sommarenjobben i Helsingborg! Bra jobbat! :D