fredag, maj 16, 2008

Nya Berg!?

Idag kan man läsa i tidningen om planer för delar av Berg? Fantastiska visioner för ett område som idag är en slummrande idyll. Precis som Lennarth Falk säger så "kan det vackra julidagar vara uppemot 20 000 turister i Berg, men besökarna möter en ren öken". Tillbringar själv gärna tid där och känner väl också att det är ngt som saknas. Men det kanske kan bli ändring på det? Jag skulle gärna se att det hände mer vid kanalen i Berg.

Det kanske mest spännande projektet är idéen om en restaurang och konferensanläggning ute i vattnet. Det är en ung tjej, Anna Ahlbeck, som först kom med den här idéen. Hon och jag träffades och vi pratade lite om detta. Första tanken var att försöka skapa detta vid Ekängen, men det kändes ganska svårt. Istället tog hon kontakt med Kanalbolaget och vips, de nappade på idéen.

Det ska bli riktigt skoj att jobba med dessa planer nu. För nu är det dags att försöka förverkliga detta. Kommunen ska inte vara en motpart i liknande ärenden, utan en medpart. Vi ska hjälpas åt att möjliggöra dessa projekt.

Inga kommentarer: