måndag, maj 26, 2008

Anpassa er eller så blir det inget!

Jag har följt Mp´s kongress lite av och till. Måste säga att de börjar bli farliga. Snart kan man ju börja gilla vissa element i deras politik. I alla fall på riksnivå. Det som gör mig glad i deras sätt att hantera sin nya roll är att de vägrar fortsätta sitt liv som dörrmatta till (s). Det visar på ett ansvar inför sina egna medlemmar och för väljarna i stort. En eloge.

Samtidigt så flörtas det både till höger och till vänster. Men kanske mest till vänster. (s) flörtar tillbaka, medan Ohly spelar "hard to get". Marita Ulvskog hon flörtar, men gör hon det helhjärtat? Tror inte det. Hon vill absolut ha med (v) om det ska bli något. Detta visar att Mp inte har en enkel resa framför sig. De är trots allt outsiders i vänstersammanhang. De representerar en annan världsbild än vad både (s) och (v) gör. De har inte samma partihierarki som de övriga två. Och de drvier faktiskt frågor som inte de övriga driver. Aftonbladet har idag en ledare som beskriver vad Mp har att se fram emot i en vänsterregering, Anpassa er eller stick!

Det går att läsa att Mp har en bir kvar till att bli regeringsdugliga. T ex måste de tänka om vad gäller friskolorna, flyktingmottagandet och familjepolitiken. De måste även fundera över sin syn gällande facket och arbetsmarknadspolitiken. Kort sagt, Mp måste ändra ställning i dessa frågor.

Självklart bör även (s) anpassa sig till sin nya flört.
Naturligtvis måste även socialdemokraterna anpassa sig för att en koalition
ska fungera. Partiledningen borde till exempel snabbt säga ja till en stor
satsning på järnvägar för att minska växthuseffekten.
Tydligen så ska det räcka med att tala växthuseffekt med Mp, för något annat förstår de sig inte på, enlitg Aftonbladet.

En tidningsledare är ingen partirepresentant, men kan nog ändå sägas ha en del insyn i vad som tänks och tycks. Jag tror inte att (s) förstått vad som skett inom Mp. De tror att de fortfarande kan använda dem som dörrmatta, men denna gång med två ministerposter som tack. Sen ska Mp snällt och fogligt anpassa sig efter sossarnas vilja. För i deras värld så är det de som vet hur saker ska vara. Inga miljöflummare ska komma här och diktera några villkor. Anpassa er eller stick!

Inga kommentarer: