söndag, mars 02, 2008

Ingen politisk censur i Linköping

Nu har det hänt igen. En affisch som kan väcka anstöt hos vissa har censurerats. Det har skett här i Linköping. Det är en affisch som är vidrig och väcker anstöt. Men den skulle aldrig ha censurerats. Jag vet att det inte heller har skett en politisk censur. Frågan har aldrig tagits upp bland politikerna. Jag är helt säker på det därför att ansvarig politiker i Kultur- och fritidsnämnden är min vän Johan Lundgren. Censuren har skett helt utan någon som helst politisk förankring och enbart med ansvarig tjänstemans medgivande.

Vad som kommer ske nu vet jag inte. Men det måste väl stå klart att ska censur ske så måste det ske med de ansvariga politikers medgivande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är helt fel det som skett. En enda egenmäktig person har tagit ett beslut. Så får det bara inte gå till. Slutsatsen är att det måste finnas ett oberoende kulturhus för främst ungdomar i Linköping. Bilden/teckningen är ju givetvis inget vidare upplyftande, den är både ful och elak (även om den har ett mångtydigt innehåll). Men det räcker inte för att den ska censureras. Man kan ju verkligen fråga sig hur det står till med yttrandefriheten i Sverige. Hur många vet egentligen vad den handlar om?