fredag, mars 07, 2008

FORES styrelse

Idag blev det klart med styrelsen för den gröna liberala tankesmedjan FORES.

Michael Arthursson (ordförande) är småföretagare och organisationskonsult i Capire Consultning AB. Michael har varit verksam som konsult i ca 10 år och har tidigare varit politiskt verksam under 80- och 90-talen.

Berit Danielsson är förbundsordförande i Studieförbundet Vuxenskolan. Berit har tidigare arbetat åt regeringskansliet och riksdagen samt varit försäkringsrådgivare. Hon representerar Studieförbundet Vuxenskolan.

Dilsa Demirbag-Sten är journalist och författare. Dilsa är liberal krönikör i Expressen, har medverkat i en rad böcker och skrifter om bland annat hedersrelaterat våld.

Eva Fernvall är Varumärkesdirektör på Apoteket AB. Eva är utbildad biomedicinsk analytiker och har varit ordförande för Vårdförbundet under drygt 10 år.

Ulrika Liljeberg är jurist och civilekonom och åklagare vid åklagarkammaren i Falun. Hon har varit projektledare vid Forum för Småföretagsforskning (FSF).

Hans Tson Söderström är senior advisor och adjungerad professor i konjunkturanalys och makroekonomisk politik vid Handelshögskolan i Stockholm. Hans var chef för Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, från 1985 till 2002.

Peter Örn är politiskt sakkunnig i departementet för integration och jämställdhet. Han har tidigare varit bl a VD för Sveriges Radio, generalsekreterare för Riksteatern och för Svenska Röda Korset. Peter var innan dess partisekreterare i folkpartiet.

Vilka namn. Det här kommer bli en kraft att räkna med. Känns att det verkligen saknats en grön liberal tankesmedja.

Inga kommentarer: