fredag, februari 22, 2008

Ta debatten med SD, men debattera om vad?

Det nya mantrat bland de politiska partierna är att nu måste vi ta debatten med Sverigedemokraterna. Alla är eniga. Men vad är det vi ska debattera med dem om? Deras verklighetsbeskrivning utgår från helt andra premisser än vad jag skulle vilja betrakta som demokratiska. Varken deras historiebeskrivning eller deras sätt att framställa samtiden är sanningsenliga. Deras enda bärnade politiska argument är, Sluta ta in blattar så fixar sig allt. Vad är det då vi ska debattera med dem om?

Deras retorik och deras sätt att förmedla ett budskap är som dålig stand-up komedi. De säger en sak, men sen ger de publiken en blinkning som att "du vet egentligen vad jag menar". De talar om ett mångkulturellt bokslut samtidigt som de blinkar till publiken, underförstått "de jävlarna kostar för mycket. Ut med dem." Ann-Charlotte Marteus har en suverän krönika i dagens expressen om detta.
Sd:arna talar försiktigt, kontrollerat, underförstått om invandringen. Men
de säger gärna ”massinvandring” – och vilket effektivt uttryck det är.
Människorna av kött och blod är plötsligt borttrollade, kvar finns en ”massa”.
En hord av identiska – djur? Råttor? Råttor som gnager sönder Sveriges röda
stugor och lador.

Så vad är det vi ska debattera med dem om? De försöker måla upp en bild av ett Sverige som aldrig har existerat och som aldrig kommer att existera. De försöker måla upp en nationalromantisk bild av ett Sverige där rågblonda barn springer runt i städer med bara röda stugor. Borta är all hänsyn till att vi är del av ett jordklot där det finns tusental andra länder. Miljarder andra människor. Nej, vi ska leva vårt liv i Sverige utan några influenser utifrån. Ann-Charlotte beskriver det så bra:
Annars är det ett jädra tjat om röda stugor och lador, fanor och stamfränder
– dansbandslyrik med en touch av Heidenstam.

Nej jag vet faktiskt inte vad vi ska debattera med sd om. Nu har de firat 20-års jubileum och kommit ut med en skrift för att ära detta.

Åkesson & Co. berättar om sina mysiga år som kämpande gräsrötter,
om flygbladsutdelning, dörrknackning och idylliska resor mellan ”intressanta
möten med partikamrater”.Allt är ”intressant”, ”trevligt” och ”lättsamt”.
Skötsamt. Slipsburet. Visste man inte att partiet var tungt av rötägg och
brottslingar skulle man kunna tro att sd:arna hade brutit sig ur Pingstkyrkans
ungdomsförbund för att pingstvännerna var för grova.

Borta verkar 20 år av samröre med allsköns udda och rasistiska organisationer. Fram ska bilden av ett mysigt parti som bara vill väl. Blink blink.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Om du läser boken så kommer du upptäcka att den är ganska självkritisk. Men det har du väl ingen tanke på att göra. Enklare att hålla för öronen och upprepa mantran om att sverigedemokrater är hemska brottsbelastade rasister.

Muharrem sa...

Anonym,

tycker du ger en bra bild av verkligheten. "hemska brottsbelastade rasister". Kan bara tillägga att brottsbelastningen stör mig inte så mycket. Det är mer den verklighetsfrånvända beskrivningen av ett Sverige som aldrig funnits som jag stör mig på. Men för all del, ta på dig martyrskapet. Känns som att det är vad sd:s retorik går ut på. "Vi säger sanningen om Sverige, men då är de andra dumma mot oss", buhu.

Watchlar sa...

Ja, nu verkar du mer intresserad av halmgubberetorik och spekulera om dolda agendor än att diskutera sakfrågor så då blir det ju helt riktigt rätt meningslöst att debattera.

Sen har du och Ann-Charlotte Marteus nog missförståt vad en jubileumsskrift är, det är ingen objektiv kritisk granskning och ingen vitbok med självransakan, dess syfte är att lyfta fram det positiva. En socialdemokratisk jubileumsskrift hade knappast innehållit något om rasbiologiska institut, tvångssteriliseringar, baltutlämningar, åsiktsregistering av oliktänkande osv.

Muharrem sa...

ja visst är det meningslöst att debattera. Du kan gärna söka debatt i ngt annat forum, men här får du hålla dig till att kommentera mina inlägg. Schyst att du ändå vågar erkänna att jubileumsskriften vare sig är objektiv eller kritisk. Bara meningslös rappakalja, "dansbandslyrik med en touch av Heidenstam".

Anonym sa...

Ett Sverige som inte funnits? Varför ljuger du Muharrem? Sverige var etniskt svenskt för inte speciellt länge sedan. Går man tillbaka till 1600-talet då mina släktingar brukade gårdar bla. i Östergötland så förefaller dina lögner vara oerhört kränkande.

Sen kan jag tycka att en europé lätt kan komma in i det här landet, medan en person från mellanöstern aldrig kan göra det beroende på att skillnaderna är förstora. Du verkar gilla att censurera Muharrem, det är oerhört odemokratiskt, men du kan väl helt enkelt inte möta kritiken mot ditt avsvenskningsvurmande.

Muharrem sa...

Måste säga att jag är verkligt förtjust i den retorik som florerar bland sverigedemokraternas anhängare. Avsvenskning. Sug på den! Hur kommer man ens på tanken?

Kanske också dags att damma av historieböckerna. Det där med etniskt svenskt. Aj aj aj vilken misstolkning av den svenska historien. Men bespara dig själv besväret med att traggla dig igenom århundraden av influenser utifrån. Jag säger bara valloner.

Skippa oxå det där med att jag censurerar. Ert martyrskaps b-s funkar inte. Skriv gärna vad ni tycker på mina kommentarer. Men håll er till en rimlig nivå.

Johan sa...

Massinvandring av valloner? Det kom ett par tusen hit sammalagt (för övrigt åkte mer än hälften av dessa tillbaka hem), du kan väl inte jämföra detta med massinvandringen av idag? För övrigt tillförde vallonerna mycket gott, de arbetade hårt inom järnindustrin. MEN, de kommer från Eurpa (Wallonien som idag är del av dagens Belgien), om du hade läst mitt inlägg lite tydligare hade du sett att européer mycket lätt kan bli en del av landet. Kulturen är mycket lika.

Drygt en miljon icke-eurpeer har etablissemangsmedierna tagit hit på några årtionden. Dessa är kraftigt överrepresenterede i brottsstatistiken, vad som kanske är mindre känt är att brottsoffren är majoritet svenskar eller svenskor (när det gäller våldsbrott)Detta är avsvenskning.

Varför åker du inte till Turkiet och propagerar för avturkning? Du gillar ju mångkulturer eller gäller det bara när det är Europa som kolonialiseras av Islam? Jag var på mosken på Söder i Sthlm för inte så länge sen, och där erkände t.o.m. muslimerna själva att Sverige knappast inte kommer att existera i framtiden. Paris brinner, Köpenhamn brinner, London brinner - när ska hela Europa ta fyr?

Jag rekommenderar den här länken för dig Muharrem så kanske du lär dig varför Sverige har förstörts.

Artikeln är på Oskarshamntidningen.

http://www.barometern.se/noje_o_kultur/kultur/censur-islamkramare-och-gamla-radikaler-(489326).gm

Anonym sa...

Att ta debatten innebär just de saker du anför: verklighetsfrämmande, populistikst, enfrågeparti, etc.

Men istället för att bemöta SD med flummiga tal om solidaritet, lika värden, öppenhet måste SD bemötas med konkreta frågor som avslöjar deras vanföreställning och visar hur otäckt detta parti egentligen är.
Det skall vara konkreta frågor som konfronterar deras egentliga åsikter och intentioner:
- Tror SD att Sverige kan bli en muslimsk stat om invandringen fortsätter i denna takt?
- Innebär ”stoppa massinvandringen” stopp för ALL form av invandring? Om nej, vilka invandrare skall tillåtas inträda i Svergie och vem skall bedöma detta?
- Hur ser SD på globaliseringen som pågår i världen och hur kan Sverige bli framgångsrika i den globala marknaden?
- Vad anser SD är typiskt svensk kultur? Nämn gärna konkreta företeelser som är unika för Sverige…
- Vad anser SD är problemet med den svenska skolan och hur vill SD lösa dess problem?
- Vad anser SD är problemet med den ökade kriminaliteten i Sverige och hur vill SD lösa detta problem?
- Vad anser SD är kristna värderingar och hur vill SD införa dessa i Sverige?

Det räcker med att läsa deras partiprogram så framgår t ex:
1) SD vill ha mer Kristendom i skolan
2) SD är positiv till Skoluniformer
3) SD ifrågasätter Darwins utvecklingslära
4) SD vill lämna EU
5) SD vill sänka straffrättsåldern
6) Återinförande av betyg i ordning och uppförande.

När det gäller SD’s visioner finns det säkert väldigt många som delar dem. Men om man studerar lite noggrannare andra frågor som SD berör så tror jag nog att folket kan avskräckas.

/Immigrationssamtal
http://immigrationssamtal.wordpress.com

Anonym sa...

om man inte ser att sverige förfaller till en mångkulturell skurkstat ja då är man drogad eller
anhängare till terrorism, sverige var en gång ett underbart land
nu är det ett mångkulturellt helvete.