tisdag, februari 19, 2008

En fin dröm, som mest

Carin Jämtin är en av de socialdemokrater som har visat prov på vilja att förnyas. Idag skriver hon en läsvärd debattartikel på DN. Där framhäver hon att regerineg och stad behöver göra gemensam sak av att stärka Stockholm. Helt rätt. För mig som politiker i Linköping är det bra om det oxå går bra för Stockholm. Ju bättre det går för städerna omkring desto bättre för oss. Särskilt om det är huvudstaden som går bra.

Sen kommer vi till den mest läsvärda biten i artikeln. Den där Jämtin talar om behovet v bl a sänkt bolagsskatt. VA? Läste jag rätt?
Min åsikt är att varken Stockholm eller Sverige har råd att förlora
internationell konkurrenskraft på grund av en för hög bolagsbeskattning.

Jodå, där står det. Sänk bolagsskatten. Dessutom med en motivering som hon helt delar med större delen av borgerligheten.

Men efter att ha funderat lite över detta kommer jag fram till att detta är en fin dröm från Jämtins sida, som mest. För inte finns det en chans att detta går att genomföra med Sahlins alla löften om återställare. Inte heller med tanke på att socialdemokraterna är i behov av vänsterpartisternas stöd. Nej detta förblir nog ett önsketänkande från Jämtins sida. I alla fall i hennes eget parti. men det står henne fritt att rösta på Alliansen om hon nu verkligen värnar om Stockholm som en internationellt konkurrenskraftig ort.

2 kommentarer:

Johan sa...

Följande klipp borde få den mest mångkulturalistiska vurmare att ifrågsätta sig själv. Varför ska västvärlden gå under? När har européérna valt det? Varför börjar inte t.ex. Turket förinta sitt eget land med vansinnesinvanring? Varför är det endast till vita länder som massinvanring ska ske - med påtvingad månkulturalism?

http://www.youtube.com/watch?v=CdEGJb5W5ks&eurl=http://www.rakryggad.blogspot.com/

Muharrem sa...

Que? Ibland undrar jag om vi lever i samma verklighet. Vita länder, massinvandring? Dags för en reality check kanske?