måndag, januari 28, 2008

Udda jobbansökan från arkitekter

Nu har hela skaran av konservativa stadsarkitekter i Linköping samlat sig i en gemensam debattartikel mot höghusen. De skriver i corren och förklarar att vi politiker säkert vill väl, men är ganska så dumma i huvudet. Många politiker har ett genuint intresse för stadsbyggnadsfrågor, men kan ibland sakna kunskaper och underlag för att kunna fatta de bästa besluten. Istället borde vi låta de som verkligen kan sina saker göra detta, så kan vi syssla med annat. Med andra ord, vi ska låta ett fåtal smakråd bestämma vad som är fin, bra och passande arkitektur. Ge tjänstemän och konsulter utrymme för en fördjupad analys i dessa avseenden, skriver de. Gissningsvis är flertalet av de undertecknande herrarna just konsulter. Om ni är ute efter ett jobb så kan ni skicka in ert CV så lovar jag att behandla det. Men sluta med ert kulturfascistiska beteende.

Se fram emot en debattartikel i veckan.

PS. De höghus de kritiserar i artikeln har inte mött några protester från de boende då planerna presenterats. Där det ena huset ska byggas satte vi upp en skytracker (jävligt stor lampa) som lös i två veckor bredvid en jättestor banderoll. Innan planen antogs fanns en synpunkt. EN ENDA, och det gällde en trafiklösning som vi fixat. Alltså blir det inga överklaganden. DS

1 kommentar:

Hans sa...

Det verkar snarare som herrar fem arkitekter saknar kunskap om hur man bygger en snygg samtida storstad. Maken till uppradade plattityder i en och samma artikel har väl sällan skådats. Inga nya intressanta idéer om någonting överhuvudtaget. Dåligt!
Nej, sanningen är väl att dessa arkitekter har passerat sin bästa ålder och borde ligga lite lågt istället. Jag kan iallafall inte ta dem på allvar.