måndag, januari 07, 2008

Göran flörtar med LRF

När man läser Görans bok kan man inte undgå hans uppenbara flörtar lite här och var. Den kanske tydlgaste är den han gör mot LRF när han försöker såga Eskil Erlandsson i avsnittet Nya statsråd efter valet.
Ann-Christin Nykvist, generaldirektör i Konkurrensverket, blev
jordbruksminister med ett tydligt konsumentpolitiskt uppdrag. (Det känns trist
att Ann-Christin Nykvists centerpartistiske efterträdare Eskil Erlandsson inte
har försvarat de framgångar som nåddes i de senaste förhandlingarna om EU:s
långtidsbudget. En av den nya borgerliga regeringens första åtgärder
var att föreslå EU-kommissionen att ta bort jordbruksstödet. Det är tydligt att
krafter i Regeringskansliet som jag lyckades brotta ner i arbetet med EU:s
långtidsbudget 2005 har kvicknat till igen.)

Här finns fler saker som bör uppmärksammas och korrigeras. För det första är det väl det faktum att inte i något fall kommenterar Persson dåvarande ministrars efterträdare, utom i Eskils fall. Då kommenterar han inte bara, utan försöker ge bilden av att Eskil gjort något dåligt för bönderna, samtidigt som han höjer sin egen insats till skyarna. Det var jag som gjorde det då. Ingen annan än jag.

För det andra bör det nog tilläggas att Ann-Christin Nykvist inte nog var lantbrukarnas första val, om de fått säga sitt. Vad gjorde hon egentligen för det svenska lantbruket? Nej, faktum är att det som behövts göras är precis det som nu görs. Den svenska lantbrukaren får det bättre, samtidigt som miljöfokus har ökat.

Detta är inget annat än en öppen flört med LRF och den är så genomskinlig och dålig att det är pinsamt. Kanske söker han nytt jobb? Tråkigt hos JKL?

Inga kommentarer: