måndag, november 12, 2007

Danska valet

Imorn är det dags. Danskarna ska välja regering. Kommer bli oerhört jämnt enligt mätningarna. Anders Fogh Rasmussen har under de senaste åren förvandlat Danmark till ett ekonomiskt under, där arbetslösheten snart är ett minne blott och arbetslinjen är det som gäller. Väljarna har belönat hans tidvis tuffa politik genom att flera ggr ge honom förnyat förtroende. Undrar om de gör så även denna gång?

Dansk Folkeparti verkar oxå gå mot att tappa inflytande över politiken. de har de senasre åren haft strypgrepp om dansk inrikespolitik vilket gett dem oerhört inflytande. Tyvärr har det även gjort att Danmark har bland Europas tuffaste invandringsregler. Det blir spännande att se hur de, oavsett regering, kombinerar detta med ett enormt behov av utländsk arbetskraft. För det kommer de att behöva. Bristen på arbetskraft är nu väldigt påtaglig och kommer inom en snar framtid få ekonomiska konsekvesner.

Blir väldigt spännande att följa Naser Khaders Ny Alliance. Kommer de in i Folketinget eller inte? Khader är ju en oerhörd personlighet så det vore ju tråkigt om han inte kom med. Han verkar nu oxå ha valt att stödja Fogh-Rasmussen vilket tyder på ytterligare en mandatperiod med borgerlig regering.

Jag kommer besöka Venstres landsmöte nu i helgen. Undrar om det blir feststämmning eller gravöl? Hoppas på fest!

Inga kommentarer: