söndag, maj 06, 2007

Lite sammanfattning å så Sarkozy

Igår hade jag och Staffan Danielsson en debattartikel i corren. Debattartiekl är en reaktion mot socialdemokraternas kollektiva minnesförlust. Helt plötsligt så vill de inte kännas vid de följder som deras politk fått för Sverige. De vill inte ta ansvar för de tolv år som de faktiskt styrde Sverige och där arbetslösheten steg till skyhöga nivåer och där klyftorna ökat. Men ibland kan det vara bra med en påminnelse. Sossarna bör inte vara så snabba på att använda retoriken i sina angrepp på regeringen när deras politik den senaste mandatperioden inte varit ngt annat än katastrof.

Jag vill också uppmärksamma ett citat jag hittade i Dagens Samhälle (#5 2007). Där säger Kurt Jengwall, chef för arbetsförmedlingen i Pajala, så här:
"Nu kan vi förmedla jobb, istället för att förvara folk i olika
åtgärder"

All heder åt Kurt!

Till sist. Nu är det klart att Nicolas Sarkozy blir Frankrikes president. Bra med en tydligt borgerlig president. Hans marknadsliberala hållning är nog rätt medicin för Frankrikes ekonomi, som är i akut behov av reformering. Men samtidigt kan jag inte hjälpa att känna en viss oro. Sarkozys tydliga ställning mot ett turkiskt medlemskap i EU är allvarligt och kunde inte ha kommit olägligare med tanke på de oroligheter som väntar inom den turkiska politiken. Hoppas han intar en mer pragmatisk roll som en av de främsta ledarna i Europa.

Inga kommentarer: