måndag, april 23, 2007

Byggnads ägnar sig åt politik å inget annat!

Hittade en länk till P1-morgons sändning från förra onsdagen via Johan Hammarqvists blogg. Där kan ni höra själva hur byggnadsarbetare Per Johansson förklarar att detta är en politisk strejk. Han tjänar 28-29 000 kr/mån och strejkar inte för pengarna, utan emot regeringen.

Byggettans Ordf. Johan Lindholm förklarar först att strejken handlar om att byggarna inte får lika mkt lönelyft som övriga, men sen säger han att det handlar om inflytande på arbetsplatsen.

Tydligt är att det gått ut en strejkmanual från Byggnads där alla uppmanas att säga en sak, men internt vet alla att strejken är en politisk manifestation. Nu hoppar oxå Hotell- och restaurangfacket (HRF) in i leken och LO godkänner att de kan gå ut i strejk om det skulle behövas, läs här. Elektrikerförbundet är inte där riktigt än, men väsnas de oxå.

Det är läskigt att se att trots att vi genom allmäna och rättvisa val fått en ny regering så accepterar inte vissa detta. De kommer göra allt för att sabba regeringsarbetet och drar sig inte för att sätta den svenska tillväxten på spel.

Inga kommentarer: