måndag, mars 26, 2007

Vad sorgligt

Såg just den sista delen av Ordförande Persson. Måste säga att jag blev väldigt ledsen av att se den. Först tyckte jag det var underhållande att se Perssons totala ignorans. trodde det var spelat. Men ju längre serien led desto tydligare framstod bilden av en verklighetsfrånvänd man. En man som hela tiden ser sig själv som ett offer och lever för att göra sig till en martyr. Aldrig är något hans fel och den lilla kritik som framförs från Fichtelius sida avfärdas genast. Inte en gång är Persson självkritisk, inte ens när det står klart att han förlorat valet. Han säger att han själv vill avgå innan han blir släpad ut i fötterna. Men det var precis vad svenska folket gjorde, släpade ut Persson ur Rosenbad i fötterna. Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val i modern tid, men ändå ser de det inte som en valförlust.

Denna serie är en sorglig bild av vad Sverige har fått genomgå under de senaste tio åren. Ett land som letts av ett gäng utan koppling i verligheten och med makten som enda mål. Deras egen självuppfyllelse har fått gå före allt och skadan deras politik inneburit bekommer ingen av dem. Och nu ska Mona Sahlin, en i gänget, ta över efter Persson. Vad sorgligt!

1 kommentar:

Kjell sa...

Jag instämmer i att det hela är sorgligt. Vill du veta vad jag har skrivit i ämnet är du välkommen till min blogg och läsa några av de senaste inläggen adressen är: kartago.wordpress.com

Kjell