torsdag, mars 15, 2007

Sjuk, sjukare, sjukast

Äntligen har jag kraft nog att sätta mig vid datorn. Har varit däckad i en vecka. Nån typ av influensa eller liknande. Det suger att vara sjuk. Man kan inte sova, men kan heller inte vara vaken så man glider omkring i någon sorts dimma förstärkt av alla piller man tryckt i sig. Trots min sjukdom så har jag tvingat mig upp ett par gånger för att delta vid olika saker.

I måndags, när feberyran var som värst, fick jag läsa i tidningen att jag fått ett öppet brev addreserat, socialdemokraterna i Linköping. Brevet handlar om systembolagets flytt, läs brevet här. Ett lustigt brev. Jag blev nästan road av att läsa det. Tydligen så tillskrivs jag superegenskaper. JAG har hotat det svenska alkoholmonopolet. JAG borde stoppa flytten. Men inte på någong textrad står det vad socialdemokraterna gjorde för att stoppa flytten. Jag borde ta upp det med ministrar. Hur många ministrar tog ni upp det med? Jag borde ta upp det med Olof Johansson. Har ni tagit upp det med Anitra Steen? Tydligen så ska allt glömmas så fort man hamnat i opposition.

Sjukast i veckan har utan tvekan varit den debattartikel som Erik Ullenhag skrev på DN. Sandlådepolitik och "bita sig själv i svansen"mentalitet på högsta nivå. Men som det heter, synden straffar sig själv, läs här. Dags att ta fram er politik ur garderoben fp och gör er av med vissa "profiler".

Häftigast i veckan har varit två saker. 1) I tisdags skulle jag fotograferas för en längre artikel i corren, kommer sen. Fotografen tyckte tt vi skulle ta bilderna på ett ställe som hade med mitt ansvarsområde att göra. Det blev ett bygge. Så vi två klättrade runt hela förmiddagen på ett bygge och for upp och ned. Till slut blev skyddsombudet lite arg och meddelade att vi faktist inte kunde ränna runt utan hjälm. Men det var kul så länge det varade. Kände mig som en liten pojk bland stora leksaker.
2) Igår var det dags att träffa Skäggetorpsborna och Systembolagets ledning. Blev ett lyckat möte med c:a 150 uppslutande lokalbor, media och många politiker. Tror att ledningen blev chockade över det stöd som fanns för systembolagets nuvarande etablering. Argumeneten tog slut ett efter ett och till slut kändes det som om de ville ändra sig, men vi får se. Deras främsta argument var att flytten från Skäggetorp skulle vara till Linköpingsbornas bästa. Men nu har vi ett samförstånd bland lokalpolitikerna om att denna flytt inte gynnar hela Linköping och jag tror att 100% av lokalpolitikerna vet bättre än systembolagets ledning om vad som är bäst för vår ort. Ni kan se alla artiklar och inslag här, här och här. En lång intervju med systembolagets vice vd Mikael Wallteg kan du se här.

Som ni ser har det varit en jobbig vecka. Trots att jag varit sjuk släpade jag mig upp och gjorde en del saker. Priset betalar jag i form av sen tillfriskning.

Inga kommentarer: