onsdag, februari 07, 2007

Med retorik kan alla vara rika

Den socialdemokratiska oppositionen dundrar, "Allians för Linköping tar från de utsatta och ger till de rika". Vad de menar med det är ett beslut om att skjuta till extra resurser till landsbygdsskolorna i Linköping. Pengar som de menar tas från stadsdelsskolor i Skäggetorp och Ryd. Idag finns en insändare om detta där det står
"Det är en skandal och helt oacceptabelt att de elever som har mest behov av
stöd och hjälp i skolan men också hemifrån och som ofta har utländsk
bakgrund ska betala till de barn till högutbildade och akademiker. De som
från början har det bra förspänt här i livet.Återigen, alliansen tar från de fattiga och ger till de rika."

Jag är så trött på denna retorik. Enligt dem så är alla som bor på landsbygden rika och har det bra förspänt i livet. Vill bara säga en sak; Prova att bo på landsbygden så får vi se om du betraktar det som väl förspänt. Inga bussar och ingen service. Sen tycker jag också att deras sätt att degradera boende i Skäggetorp och Ryd till andra klassens medborgare är hemskt. Boende där klassas som behövande och oförmögna att ta sig ur sin situation utan sossarnas hjälp. Upplysning; Jag är från en riktig betongförort, Vårby Gård, och det gick rätt bra för mig. Mina vänner oxå. Vi klarade det utan sossarnas hjälpande hand.

Så sluta leka hjältar och vakna upp i verkligheten.

2 kommentarer:

Robban sa...

Tjenare! Jag har en fråga, såg att du också registrerade dig på bloggportalen idag, likaså gjorde jag... Hur gör man så att ens nypublicerade blogginlägg syns också på bloggportalen, som ditt nu gör!?

Muharrem sa...

Robban:

Inte den blekaste aning. Jag följde instruktionerna och sen ska det väl gå av sig själv. Inte mkt till hjälp, men ändå.