torsdag, februari 15, 2007

Att tro på individen eller inte!

Kvällens nyhetssändning på Östnytt är verkligen sevärd. Där får vi se två olika sätt att behandla individer och att tro på människor eller inte.

Fack vägrar sänka a-kassan för långtidssjukskrivna, se här. En långtidssjukskriven byggnadsarbetare försökte få Byggnads att hjälpa honom med sin avgift. Eftersom han varit långtidssjukskriven ville han ha tillfälligt sänkt a-kasseavgift. Men sörru det gick inte för sig. Förklaringen; - Vi har regler som vi måste följa. Vill han så kan han skriva en motion som behandlas av vårt repskap. Men det är inte i år så då får fullmäktige ta upp det, bla bla bla. Rådet som denne medlem får är; Sök socialbidrag. Byggnads verkar inte så värst intresserade av sin medlemsvård. De är mer intresserade av att gnabbas med regeringen. Den enskilde medlemmen får böja sig för fackets "hedervärda" strävan att sätta käppar i regeringshjulen.

Den andra nyheten var desto roligare, se här. Den handlade om två läkare som vill ta över driften av lasarettet i Finspång från landstinget. Men de gör inte det föränn de anställda sagt sitt. Idag och imorgon hålls därför omröstningar där alla får göra sin röst hörd. En av de anställda säger att hon tycker det är bra. - Man vet annars inte hur länge lassarettet finns kvar. Erfarenheten drar de från Vingåker. Denna klassiska socialdemokratiska ort, som fostrat vår förre statsminister, har idag en vårdcentral som drivs av de anställda. Den gick från en nedgående spiral till ett välkommet inslag för medborgarna. Därmed ser vi svart på vitt att Stopplagen var ren idioti. Tro på människor så går det faktiskt bra.

Dessa två nyheter visar på ett tydligt sätt vad den nya regeringen handlar om. Mer tilltro på individer och en insikt i att staten inte alltid vet bäst.

Inga kommentarer: