onsdag, januari 31, 2007

Bolaget har svårt med argument.

Systembolagets presschef, Björn Rydberg, skriver idag en debattartikel i corren, läs här. Han förstår inte mina argument. Speciellt inte mina alkoholpolitiska. Nej, uppenbarligen har Björn och jag olika uppfattning i en del saker.Systemet ger god service skriver han, och jag håller med. Jag får en bra service när jag besöker en systembolagsbutik. Men jag har jättesvårt att förstå när han skriver så här;

Vår enda ambition är att ge våra kunder en så bra service som möjligt och det
får de i Tornby.


Tycker Björn att servicen är dålig i Skäggetorp? På vilket sätt påverkas servicen av att Systembolaget ligger i Tornby? Servicen i Skäggetorps butiken är utomordentlig. Undrar om Björn varit där? Nej, det enda som påverkas av flytten är tillgängligheten. Men det kan inte Björn säga.

Björn fortsätter så här;
Demiroks alkoholpolitiska resonemang är inte helt lätt att förstå. Det verkar
som om han tycker att vi ska etablera butikerna så att kunderna får svårt att
komma dit. Det är enligt min mening ingen bra alkoholpolitik. Att systembutiken
flyttar 1 000 meter kan inte vara av betydelse i detta sammanhang.

Snälla Björn sluta raljera, Jag vet att det kan vara kul, men visa denna debatt den respekt den förtjänar. Tydligen så har människor inte svårt att komma till Skäggetorp. Då skulle de inte ha de höga försäljningssiffrorna som de har. Och om Systembolagets flytt 1000 meter inte är en stor grej, ja då kan ni väl strunta i den.

Inga kommentarer: