tisdag, november 21, 2006

Nytt spännande uppdrag.

Igårkväll beslöt centerpartiets fullmäktigegrupp att utse mig till ny ordförande för Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden. Ni som vill veta mer om nämnden kan spana in här. Det kommer bli ett spännande uppdrag med mycket att göra. Vad som kommer känneteckna mitt ordförandeskap är att försöka "tuffa" till Linköping lite. Jag vill att det blir en stad med attityd. Linköping är en av världens härligaste städer att leva i, men ibland känns det som om den är för snäll. Linköping behöver bli lite kaxigt. Det görs inte genom att bygga enorma fallossymboler (Turning Torso) eller runda idrottsanläggningar. Men det går att göra genom att låta stadens arkitektur präglas av fantasi och uppfinningsrikedom. Jag vill också få en levande stad. Det ska kännas att Linköping är Sveriges femte största stad. Vi måste ta plats på kartan över storstäder, och inte fortsätta vara en medlestor svensk stad.

Jag kommer omforma min blogg lite nu och ni kommer få följa mitt ordförandeskap här. Tips och idéer tas gladeligen emot, antigen genom allmänna inlägg eller genom mejl. Du som vill vara med och forma Linköping, var inte rädd för att kontakta mig.

3 kommentarer:

Maria Carlsson sa...

Grattis till uppdraget Murre!

kram /M

Anonym sa...

Ja, äntligen, MER STAD! Hoppas verkligen att du lyckas i det arbete du beskriver här - men visst behöver vi också en "vriden torso" eller något liknande. Hoppas att Linköping kan gå tll "storstad" nu; tät, central och vacker storstad modell mindre?

Staffan Danielsson sa...

Spännande, lycka till!