torsdag, februari 16, 2006

Nu är den snart här. Bokrean!!!

Va å tjuvkika i bokhandeln idag på lunch. Va mycke böcker de finns. Måste nog lägga upp en budget inför bokrean, annars kan jag nog flippa ur och vara tvungen att svälta restan av månaden.

Tänkte också på hur många skitböcker det finns. Förutom de som heter just "skitböcker". Gentleamannaboken. Va fan é de. Kan man köpa sig en bok å få en snabbkurs i vett å etikett för gentlemän?

De finns oxå massa billiga upplagor av alla klassiker. Litteratur till folket! De ser så tråkiga ut, men måste erkänna att jag har en sån upplaga av Dostojevski. Har faktiskt läst alla tre.

Jag fick faktiskt en smygstart på bokinköpen igår. Min tjej köpte två böcker till mig. Den ena är Montecore av Jonas Hassen Khemiri. Läste hans första bok, Ett öga rött, två gånger på raken. Vilken bok! Klev snabbt upp å blev en av mina favoriter.

Den andra boken heter Fågel utan vingar av Louis de Bernières. Är en historia som utspelas i turkiet under förra seklets början. Dagensbok.com skriver att det är en "
Turkisk tegelsten som kräver tålamod".

Kan iallafall inte bärga mig. Vill handla böcker. Kunskap är makt. Det är mer än en kliché.

3 kommentarer:

Annie sa...

Ett öga rött är så kalas! Vad jag smålog när jag läste den. Den är så roligt skriven, men det ligger mycket allvar i den också!

Sen ser den lite mystisk ut på omslaget också, vilket gör att den ser riktigt fin ut i bokhyllan!

Maria Carlsson sa...

Har också Dostojevski (eller hur det stavas)-triologin, men jag måste erkänna att de endast fått tjäna som intellektuella alibin...men berätta inte det för nån ;-)

Muharrem sa...

Måste rekommendera en till bok till er. Kalla det vad fan du vill, Marjana Bakhtiari. Blev så upprörd när jag läste den. Hade svårt att sova. Den tar upp väldigt mycket allvarliga saker, men ger också otroligt mycket värme.