onsdag, februari 08, 2006

När ska Mp börja med miljöpolitik?

I dagens corren går det att läsa hur Centerpartiet i Linköping egentligen sviker alla sina miljöambitioner. Det är mp:s gruppledare Gunilla Wetterling som menar att vi talar med kluvna tungor och vill ha fossilgas genom vår kommun. Det lustiga i hennes debatt är att hon först erkänner att mp bedriver en konstig politik på riksnivå när de i budgeten går med på att kraftverk som eldas med fossilbränslen ska befrias från koldioxidskatt. I nästa mening påstår hon dock att det kan vara bra med en sån politik. Då slipper vi importera dålig kolkraft från Tyskland. Vi ska istället exportera el till andra länder. Så istället för att köpa smutsig kolkraft från Tyskland kan andra länder köpa det från Sverige. Bra idé?!

Kan det finnas något annat bakom Gunillas tankar om det goda i att elda fossilbränslen i kraftverk? En idé som poppar upp i mitt huvud är att hon sitter ju faktiskt med i styrelsen för vårt lokala kraftverk, Tekniska Verken. Inte första gången i så fall jag hör Gunilla uttala sig för allt som TV tar sig till.

Nej du Gunilla! Efter så många år som Centerpartiet har ansvarat för miljpolitiken i Linköping så tycker jag att vi bevisat att det är vi som står för den konstruktiva miljöpolitiken i denna stad. Finns det någon annan kommun som kan visa upp så mycket miljöteknik som ligger i framkant och som faktiskt är konkurrenskraftigt.

Inga kommentarer: